İşte Sağlıklı İlişkinin Temel İşaretleri!..

Sağlıklı bir ilişkideki temel faktör, değişen her duruma adapte olma yeteneğidir.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Sağlıklı bir ilişki herkese göre farklı dinamikler barındırır çünkü herkesin farklı ihtiyaçları vardır. Ancak sağlıklı bir ilişkideki temel faktör, değişen her duruma adapte olma yeteneğidir. İşte sağlıklı ilişkinin temel işaretleri...

AÇIK İLETİŞİM
Sağlıklı ilişki yaşayan çiftler, hayatlarında olan biten her konuyla ilgili birbirleriyle konuşur. Görüşleri farklı olsa da dinlemeyi ve kendi bakış açılarını açıklamayı bilirler.

DENGE
Sağlıklı ilişkilerde partnerler birbirlerine destek olur, birbirlerine ihtiyaç duyar. Ancak bunu kendi özbenliklerini kaybetmeden yaparlar. Özetle birbiriniz için yaratılmış olsanız bile tüm ihtiyaçlarınız için birbirinize bağımlı olmazsınız.

GÜVEN
İlişkide güven rahat hissetmenizi sağlar. Partnerinizin size duygusal ya da fiziksel bir zarar vermeyeceğini bilmenize yardımcı olur.

ÇATIŞMALARI ÇÖZME İSTEĞİ
Sağlıklı ilişkilerde de zaman zaman çatışmalar yaşanır. Ancak önemli olan atışmaya yaklaşma biçimidir. Eğer partnerinizle dürüstçe ve saygılı olarak konuşabiliyorsanız doğru noktadasınız demektir.

MERAK ETMEK
Sağlıklı ve uzun vadeli ilişkilerin bir diğer noktası da karşı tarafa duyulan meraktır. Partnerinizin hayatında olup bitenleri ya da onun hedeflerini, düşüncelerini bilmek istemek birbirinize karşı esnek olmayı sağlar.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz