İncirin İçindeki Çıtırtıların Sırrı! Meğer Ne Yiyormuşuz?

İncir yerken o canlıyı da midenize indiriyor olabilirsiniz. İşte herkesin gözde meyvesi olan incirin bilinmeyen o sırrı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İncir insan sağlığına son derece faydalı bir meyve olurken, incirin içerisindeki o gizemli detay gün yüzüne çıktı. Bakın incirin içerisinde meğer yıllardır ne yiyormuşuz?

Öğrendiğiniz anda incirden uzaklaşmanız an meselesi. İncir pek çok kişinin en sevdiği meyvelerden bir tanesi olurken, incir aynı zamanda içeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde pek çok hastalığa karşı savunma mekanizması oluşturmaya yardımcı olmaktadır.

Tatlı mı tatlı lezzeti ile damakları okşayan inciri tüketirken dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi taktirde incir yerken o canlıyı da midenize indiriyor olabilirsiniz. İşte herkesin gözde meyvesi olan incirin bilinmeyen o sırrı. Artık çıtırdamalardan zevk alamayacaksınız...

İncirin içindeki çıtırtıların sırrı ortaya çıktı

Besin değeri son derece yüksek olan incir, antioksidan açısından pek çok meyveden güçlüdür. Potasyum, lif ve minerallerce zengin olan incirin bilinmeyen o sırrı ortaya çıktı. 

Her bitkinin meyve verebilmesi için çiçeklere ihtiyacı olurken, incir ağaçları meyve vermeden evvel çiçek açmazlar. Esasında incir ağacında oluşan çiçek ters dönerek incirin kendine doğru evrilir. 

Arılar, incirin içerisine girerek yumurtalarını bırakır ve yumurtalar büyüyüp arı olduğunda incir deliğinden çıkarak başka incir ağaçlarına giderler. Bu süreç içerisinde de incirler olgunlaşmaya başlar. 

Ancak bazı durumlarda dişi arılar incirin cinsi dolayısıyla dışarı çıkamayarak incirin içerisinde ölürler. İncirin olgunlaşma evresi tamamlandıktan sonra da ölü olan arılar lezzeti incirlerle birlikte bir güzel mideye doğru yola koyulur. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz