İYİ Partili Turhan Çömez’den Olay İddia!

"İsrail’le ticaret devam ediyor, buna kuşku yok!"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, İsrail ile mal sevkiyatının sürdüğünü iddia ederek, “Ya yolda rota değiştiriliyor ya da Yunanistan ile Romanya üzerinden sevkiyat yapılıyor” dedi.

Gazze’ye saldırıları devam eden İsrail ile Türkiye’nin arasındaki ticari ilişkiler halen gündemde… Ticaret Bakanlığı, mayıs ayında tedbirlerin ikinci aşamasına geçildiğini ve Gazze'ye kesintisiz insani yardım akışı sağlanana kadar Türkiye-İsrail arasında ihracat ve ithalat işlemlerinin tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğunu açıklamıştı.

"YUNANİSTAN VE ROMANYA LİMANLARI ÜZERİNDEN..."

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez ise İsrail ile mal sevkiyatının sürdüğünü iddia etti. Çömez, Türkiye’den hareket eden gemilerin Yunanistan ve Romanya limanlarına uğradıktan sonra rotasını İsrail’e çevirdiğini söyledi.

Sözcü’den Emin Özgönül’e konuşan Çömez, “Ya yolda rota değiştiriliyor ya da Yunanistan ile Romanya üzerinden sevkiyat devam ediyor. Bu konuda bize gelen bilgiler ve ciddi kuşkular var. Hükümet İsrail ile olan ticaretin tamamen yasaklandığını açıkladı ama farklı rotalar üzerinden İsrail’e mal sevkiyatının devam ettiği kuşkusu artık sadece kuşku olmaktan da çıkıyor” ifadelerini kullandı.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz