Engin Altan Düzyatan'dan 'Gazze' Mesajı!

"Filistin'de Gazze'de olanlar çok açık" diyen Engin Altan Düzyatan, sanatçıların bu konuda hassas davranmaları gerektiğinin de altını çizdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

TRT ekranlarında bir dönem yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisiyle hafızalara kazınan Engin Altan Düzyatan, Gazze'de İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılara tepki gösterdi.

Gazze'de masumların öldürüldüğünü söyleyen Düzyatan, Cannes Film Festivali'nde bazı ünlü isimlerin Filistinli masumların öldürülmesine yönelik gösterdiği hassasiyete de değindi.

Düzyatan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Gazze'de olanlar çok açık. Bütün dünyanın gözü önünde oluyor"

Sanat protest olmak zorundadır bir şekilde ve aslında her zaman yanlışın karşısında olmalıdır. Duruşu bu yönde olmalıdır. Çünkü aslında sanatın görevi insana iyiyi, güzeli, doğruyu gösterme, yeni bir bakış açısı sunmaktır. Filistin'de, Gazze'de olanlar çok açık. Bütün dünyanın gözü önünde oluyor ve maalesef dünya buna sessiz kalıyor. İnsanların bir kısmı da buna sessiz kalıyor.

Çünkü modern bir toplumda ve çok hızlı akan bir zamanda yaşıyoruz. Herkesin aslında bir yandan kendi dertleri var ve kendi dertleri de büyük. Evet bunu bir an görüyorlar ve bu durumla ilgili bir üzüntüleri oluyor. Ama ondan sonra aslında herkes kendi derdine dönüyor dünyada. Çünkü maalesef dünya böyle bir yer. Herkes en büyük derdin kendinde olduğunu düşünüyor. Ama maalesef öyle değil.

"Gazze'de büyük bir dram yaşanıyor" diyen Engin Altan devam eden açıklamasında şu sözlere yer verdi;

"Orada olanı unutmamak ya da unutturmamak sanatçıların da görevi olmalı"

Buna dikkati çekmek, orada olanı unutmamak ya da unutturmamak sanatçıların da görevi olmalı, sanatçılar yapabildiği kadar buna değinmeli. Elbette dediğim gibi hayat buna da izin vermiyor. Her gün bunu düşünerek yaşayamıyorsunuz. Maalesef öyle bir dünya yok. Herkesin bir hayatı, derdi var.

Ama baskılara rağmen insanların bunu tekrar gün yüzüne çıkarmaları ve tekrar oradaki insanlara desteğini göstermeleri çok önemli, çok kıymetli. Çok etkilendim mesela gerçekten (Cate Blanchett'ın) böyle bir şey yapmasından. Cate Blanchett galiba. Mükemmel bir şey yaptı. Yani çok çok güzel bir örnekti. Çok da cesur bir hareket. Gerçekten helal olsun dememek mümkün değil.

Cate Blanchett'ın Filistin için verdiği destek, tüm dünyada dikkati çekmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz