Havayolu Şirketinin Yeni Uygulaması: Tartışmaların Odağı!

Hindistan'daki ekonomik havayolu şirketi IndiGo, bu aydan itibaren tüm uçuşlarında geçerli olan değişikliği duyurdu

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bir havayolu şirketinin kadın yolculara yanlarına oturacakları kişinin cinsiyetini seçmesine izin veren yeni düzenlemesi sosyal medya kullanıcılarını böldü.

Hindistan'ın en büyük ekonomik havayolu şirketi IndiGo, ağustostan itibaren tüm uçuşlarında geçerli olan değişikliği duyurdu.

Kadınlar artık internetten check-in yaparken nereye oturacaklarına karar vermek için koltuk seçmiş diğer yolcuların cinsiyetini görebiliyor, kadınlar pembeyle işaretlenmiş şekilde gösteriliyor.

Erkekler bu bilgiye erişemiyor ve yalnızca müsait koltukları görebiliyor.

Sosyal medya kullanıcıları, rezervasyon politikasına karışık tepkiler verdi.

Bir X (Twitter) kullanıcısı şöyle dedi:

Kadınların uçakta kimin yanına oturacaklarını seçebilme zamanı gelmişti. Kişisel alan ve rahatlık önemli, özellikle de uçak gibi kapalı bir alanda.

Bir başkası da "Bazı erkekler kendilerini kontrol edemediği ve kadınların alanını işgal ettiği için böyle önlemlerin gerekmesi çılgınlık. Ama tamamen destekliyorum" diye ekledi.

Birçok kişi karara katılarak "tüm havayolu şirketlerinin bunu yapması gerektiği" yorumunu yaptı.

Fakat bazıları uygulamanın "adil olmadığını" söyleyerek "neden erkeklerin kadınların yanına oturmamayı seçemediğini" sorguladı.

Bir erkek, paylaşımında şöyle dedi:

Bu ayrımcılık. Erkeklere de aynı seçeneği sunmalılar.

Başka bir sosyal medya kullanıcısı bu hamleyi "gerici bir adım" diye nitelendirdi ve havayolu şirketinin "zamanda geriye gittiğini" söyledi.

Havayolu şirketi yaptığı açıklamada "kadın yolcularının seyahat deneyimini daha huzurlu kılmak için" yeni bir hizmet sunmaktan gurur duyduklarını ifade etmişti.

Uçuşlardaki uygulamadan önce, Hindistan'daki trenler ve otobüsler halihazırda kadınlara başka kadınların yanındaki koltukları rezerve etme imkanını tanıyordu, bunun sebebinin cinsel saldırı riskini azaltmak olduğu bildirilmişti.

ABD'de FBI 2023'te uçuş sırasında cinsel saldırı vakası nedeniyle 96 soruşturma açtıktan sonra, bu sene kamuyu "yükselişe geçen ciddi bir federal suç" konusunda uyarmıştı.

FBI'ın Los Angeles Saha Ofisi sorumlu müdür yardımcısı Mehtab Syed şöyle demişti:

Uçarak yolculuk yapanlara, çevrelerinin farkında olmalarını, koltuk arkadaşıyla aralarındaki kol dayanağını aşağıda tutmak ve yanlarındaki yolcu rahatsız edici davranışlarda bulunursa koltuk değişikliği talebinde bulunmak da dahil güvenlikleri için gerekli önlemleri almalarını tavsiye ediyoruz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz