Ghost'lamak Ne Zaman Kabul Edilebilir?

Uzmanlar, bu davranışın ardındaki sebepleri de inceledi

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Psikologlar, birini ghost'lamanın sorun yaratmayacağı durumları paylaştı. 

Ghost'lamak deyimi, bir kişinin herhangi bir görünür uyarı veya gerekçe olmaksızın partneri ya da arkadaşıyla tüm iletişimi aniden kestiği durumları tarif etmek için kullanılıyor.

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN'e konuşan psikolog Jennice Vilhauer, bu durumlarda kişi açıkça reddedilmediğinden olayın daha rahatsız edici bir hal aldığını belirterek şunları söylüyor: 

Bu durumlarda yaşadığımız acı, fiziksel bir rahatsızlıktan kaynaklanan acıya benziyor.

İstismar, taciz ve tehlike içeren durumlarda ghost'lamanın kabul edilebilir bir davranış olduğunu belirten uzman, karşıdaki kişinin kendisinden istenmediği halde müstehcen fotoğraflar göndermesi ya da özel hayata saygı duymaması gibi durumlarda da bu yönteme başvurulabileceğini ifade ediyor.

Bu tür davranışların sergilenmediği durumlarda ghost'lamanın iyi bir seçenek olmadığına dikkat çeken Vilhauer, yaşanan sorunları çözmek için iletişimden vazgeçilmemesi gerektiğini vurguluyor. 

ABD'deki St. Mary's College of Maryland'den Gili Freedman da ghost'lamanın farklı ilişki deneyimleriyle şekillenmiş olabileceğini belirtiyor ve ekliyor: 

Bazen insanlar daha önceden birini reddetmeye çalışmış ve o kişiden gerçekten öfkeli ve saldırgan bir karşılık görmüş olabilir. Bu yüzden kendilerini korumak için ghost'lamaya başvurabilirler.

Diğer yandan Georgia Üniversitesi'nden Rich Slatcher, ghost'lanan taraf sizseniz bunun üzerinde çok fazla kafa yormamanızı tavsiye ediyor. 

Psikolog, ghost'lanmanın üzüntü yaratabileceğini fakat bunun egzersiz yapmak, müzik dinlemek ve başka hobiler edinmek gibi alternatiflerle sağlıklı biçimde atlatılabileceğini belirtiyor.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz