Harry ve Meghan, 14 Araçlık 'Çelik Halkayla' Korundu!

Kolombiya Devlet Başkan Yardımcısı ve çift için alınan güvenlik önlemlerine 14 araçlık bir konvoyun da dahil olduğu bildirildi

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Sussex Dükü ve Düşesi, Kolombiya'daki yarı kraliyet turuna devam ederken "çelikten bir halkayla" korunuyor.  

Harry ve Meghan, ülkenin ilk kadın başkan yardımcısı olduğundan beri hayatı tehdit edilen Francia Marquez'le birlikte korunuyor.

Üçlüye eşlik eden bir gazeteci, mevcut güvenlik önlemlerini "devasa" diye nitelendirdi.  

Nick Pisa "Sussexlerin, 14 araç ve polis minibüsünden oluşan bir konvoyla Bogotá sokaklarından geçtiğini gördük ve halihazırda 4 etkinliğe katıldılar" dedi.

Başkan yardımcısının her yere helikopterle gidiyor gibi görünmesiyle ilgili bazı tartışmalar var ama kendisinin bir dizi ölüm tehdidi ve suikast girişimiyle de karşılaştığını belirtmemiz gerekir.

Geniş kapsamlı güvenlik ekibi, Harry'nin kraliyet ailesindeki rolünden vazgeçerek korumasını kaybettikten sonra, Birleşik Krallık'taki (BK) vergi mükelleflerinin finanse ettiği güvenliğin kendisine yeniden verilmesine yönelik yankı uyandıran mücadelesine denk düşüyor.

Harry, kraliyet güvenliği verilmediği takdirde, olumsuz sansasyonel haberlerden ilham alan bir "asit veya bıçak" saldırısı riski yüzünden BK'nin, Meghan'ın ziyaret etmesi için fazla tehlikeli olduğunu söylemişti.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı, kaçırmalar da dahil olmak üzere şiddet suçlarının yaygınlığı sebebiyle Britanyalı yurttaşların Kolombiya'nın bazı bölgelerine zorunlu ziyaretler dışında tüm seyahatlerden kaçınmasını öneriyor.

Gazeteci şöyle devam etti:

Bu durum akla, Harry'nin BK'yi kendisi için biraz fazla tehlikeli bulduğu halde, maalesef tam anlamıyla sırtında hedef tahtası olan birinin yanında durmaktan neden memnun olduğuna dair önemli sorular getiriyor.

Harry ve Meghan'ın programı etkinliklerle dolu. Çift, başkentte iki gün geçirdikten sonra daha küçük olan Cartagena ve Cali şehirlerine seyahat edecek.

Çift, ziyareti boyunca akıl sağlığı farkındalığı ve internetin tehlikeleri gibi bir dizi konuya dikkat çekecek.

"Kültürel ve sosyal bir ziyaret" diye tarif edilen yarı kraliyet turu "Kolombiya'nın kültür ve inovasyona ilham verme rolüne ışık tutacak".

Fakat bazıları, ülkenin birçok sorunu olması ve milyarlık dış borcun kapatılması arzusu nedeniyle yetkilileri, kraliyet üyelerini "siyasi piyonlar" gibi kullanmakla suçlamıştı.

Bu rolü üstlenen ilk siyah kadın olan Kolombiya Devlet Başkan Yardımcısı Marquez, çifti Kolombiya'ya davet etmeye Netflix belgeseli Harry & Meghan'ı izledikten sonra karar verdiğini anlatmıştı.

Marquez "(Belgesel) beni duygulandırdı ve onun, bizim ülkemize gelip hikayesini anlatmayı hak eden bir kadın olduğunu düşündürdü" demişti.

Bu etkileşim, şüphesiz dünyadaki birçok kadına güç verecek.

Ziyaretin ilk iki gününün detayları basınla paylaşıldığı halde kalan etkinlikler güvenlik sebebiyle henüz açıklanmadı.

Fakat Harry ve Meghan'ın Amerika kıtasındaki ilk özgür köle yerleşimi olan San Basilio de Palenque'yi ve Petronio Alvarez müzik festivalini ziyaret edeceği doğrulanmıştı.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz