Google'dan Büyük Ayıp!

Google'a arama yaptığınızda Atatürk'e 'eski Cumhurbaşkanı', Washington'a 'kurucu' ifadesi çıkıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Google'a "Mustafa Kemal Atatürk" diye yazıp arattığınızda Atatürk’ün fotoğrafı ve "Eski Türkiye Cumhurbaşkanı" ibaresi geliyor. Aynı şekilde George Washington yazınca "ABD’nin kurucusu" ifadesi çıkıyor. Binlerce Türk vatandaşı bu yanlışın düzeltilmesi için sosyal medyada kampanya başlatıp Google'a "Ayıbı düzelt" başvurusu yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk için "Eski Türkiye Cumhurbaşkanı" ibaresini kullanıyorlar. Oysa Atatürk için "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu" demeleri gerekiyor...

Google'a "Mustafa Kemal Atatürk" diye yazıp arattığınızda Atatürk’ün fotoğrafı ve "Eski Türkiye Cumhurbaşkanı" ibaresi geliyor. Aynı şekilde George Washington yazınca "ABD’nin kurucusu" diye çıkıyor. Binlerce Türk vatandaşı bu durumun düzeltilmesi için sosyal medyada kampanya başlatıp Google'a "Ayıbı düzelt" başvurusu yaptı. 

ABD’nin ilk başkanı George Washington için "ABD'nin kurucusu" diyen Google’un Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için "Eski Türkiye Cumhurbaşkanı" ifadesini kullanması vatandaşları isyan ettirdi.

Binlerce kişi Google'a bu hatanın "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu" ifadesi ile düzeltilmesi için başvuruda bulundu. Sosyal medyada da bu konuda kampanyalar başlatıldı.

"ATATÜRK ESKİMEZ, YALNIZCA BİR CUMHURBAŞKANI DEĞİL" 

Vatandaşlar "Mustafa Kemal Atatürk eskimez ve sadece bir Cumhurbaşkanı değildir. Samsun'a çıkarak, kurtuluşu başatmış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de kurucusudur" diyerek Google’a "Yanlış içerik. Geri bildirim" butonu ile itirazlarını ilettiler ve Atatürk için "Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu" ifadesinin kullanılmasını istediler. 

Google Atatürk için "Eski Cumhurbaşkanı" derken ABD’nin ilk Başkanı George Washington hakkında ise "Subay, devlet adamı, Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nda Kıta Ordusu’nun başkomutanı ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk başkanıdır. ABD’nin  bağımsızlık savaşında önemli rol oynadığı için, ülkesinde tarihinin en önemli şahıslarından biri olarak sayılır" ifadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLADI

Sosyal medya kullanıcıları "Herkes Google’a girip geri bildirimde bulunsun lütfen!" çağrısı yaparak kampanya başlattı. Google’ın hesabını etiketleyen kullanıcılar çok sayıda paylaşımda bulundu.

Bir sosyal medya kullanıcısı "Derhal 'Türkiye Cumhuriyeti kurucusu, İlk Cumhurbaşkanı' olarak güncellemelisiniz!" diyerek tepkisini gösterirken bir başka kullanıcı da "Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri, tek Başkomutanı ve Başöğretmenidir! Yaptığın yanlışı düzelt" notuyla Google’a seslendi.

Öte yandan yine sosyal medya üzerinden bir imza toplama platformunda da Google'ın hatasını düzeltmesi için imza kampanyası başlatıldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz