Gazzeli Doktorlardan İsrail'e Tepki!

"Hasta bebekleri yerlerinden kıpırdatmak cinayet olur"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Gazze’deki insani dram her geçen gün büyüyor. İsrail ve Hamas arasındaki çatışma 10’uncü gününe girerken; hastanelerin de boşaltılmasını isteyen İsrail'e tepki var.

Gazze'de çocuk hastanesindeki bebeklerin solunum cihazlarıyla hayata tutunduğunu söyleyen Filistinli doktorlar, "Hasta bebekleri yerlerinden kıpırdatmak cinayet olur" dedi.
Kara harekatı öncesinde Gazze'nin kuzeyini boşaltmak isteyen İsrail, bölgedeki 22 hastanenin de tahliye edilmesini istiyor.

İsrail ve Hamas arasındaki gerilim 10’uncu gününde devam ederken; İsrail hastanelerin de boşaltılmasını istedi. Gazze’deki çocuk hastanesinde bebekler, solunum cihazlarıyla hayata tutunuyor.

"BEBEKLERİN HAREKET ETTİRİLMESİ CİNAYETTİR"

Cebaliye mülteci kampında görev yapan sağlıkçılar, yoğun bakımdaki bebeklerin hareket ettirilmesinin "cinayet" olacağını söylüyor.

Gazze'deki Kemal Edvan hastanesinin doktorları, "Eğer bu çocukları makinelerden ayırıp başka yere götürme fikrine katılıyorsanız dünya da insanlık kalmamış demektir" ifadelerini kullanıyor.

Filistinli Doktorlar, hastaları terk etmeyeceklerinin de altını çiziyor. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Gazze Şeridi'nde 50 bin hamile kadının temel sağlık hizmetlerinden mahrum olduğunu bildirdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz