Gazze'de Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 40.000'e Yaklaştı!

İsrail, Hamas'ın saldırısına yanıt olarak Ekim 2023'ten bu yana Gazze'yi bombalamaya devam ediyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı'nın Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, Ekim 2023'ten beri devam eden İsrail saldırılarında 38.919 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Şimdiye dek 89.622 kişinin de yaralandığı bilgisi kamuoyuna aktarılan bir diğer detaydı.

Açıklamada, "İsrail güçleri son 24 saatte sivillere yönelik katliamda en az 37 insanımızı daha öldürdü ve 57 Filistinli yaralandı" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca bombardımandan ötürü Gazze Şeridi'nde bazı binaların yıkıldığı, insanların enkaz altında kalıp yardım beklediği, arama-kurtarma ekiplerinin sahada mücadele ettiği vurgulandı.

Yine saldırı sırasında kentteki bazı yolların hasar aldığı, hastanelere ulaşım noktasında güçlük yaşandığı ifade edildi.

İsrail ile Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas arasındaki çatışmalar, 7 Ekim tarihinde tekrar alevlendi.

İsrail sınırını aşıp baskın yapan Hamas militanları, 7 Ekim'de düzenledikleri saldırıda çoğu sivil olmak üzere yaklaşık 1.200 kişiyi öldürdü ve 250 kadar kişiyi de rehin aldı. Bu rehinelerin yaklaşık yarısı, Kasım ayında bir hafta süren ateşkes sırasında İsrail tarafından tutulan Filistinli mahkumlarla takas edilerek serbest bırakıldı.

İsrail, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BMGK) derhal ateşkes ilan edilmesini öngören kararına rağmen Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısından bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını ve sivil katliamlarını sürdürürken, uluslararası kınamalarla karşı karşıya kaldı.

Gazze'deki sağlık yetkililerine göre, 7 Ekim'den beri İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 38.000'den fazla Filistinli öldürüldü ve yaklaşık 84.700 kişi de yaralandı.

Harabeye dönüşen Gazze'nin pek çok bölgesinde gıdaya, temiz suya ve ilaca ulaşmak hala çok zor.

Güney Afrika'nın açtığı bir dava kapsamında İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırımla suçlanıyor.

Mahkeme, Başbakan Netanyahu yönetiminin, 6 Mayıs tarihinde işgal edilmeden önce bir milyondan fazla Filistinlinin sığındığı güneydeki Refah kentindeki faaliyetlerini derhal durdurmasına hükmetmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz