Gazze'de Can Kaybı 39 Bin 790'a Yükseldi!

"Saldırıların sürmesinden ABD sorumlu"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Filistin Yönetimi ve Hamas, İsrail'in Gazze'de en az 100 Filistinliyi öldürdüğü okul saldırısı hakkında ayrı ayrı açıklama yaparak saldırıda ABD'nin de sorumluluğu olduğuna işaret etti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırıları hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında, İsrail'in saldırılarında Gazze Şeridi'nde bugüne kadar en az 39 bin 790 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 91 bin 702 kişinin yaralandığı belirtildi. Filistin Yönetimi ve Hamas'tan ayrı ayrı yapılan açıklamalarda ise İsrail'in bugün Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlediği ve en az 100 kişinin hayatının kaybettiği hava saldırısı kınandı.

FİLİSTİN: BU KATLİAMDAN ABD YÖNETİMİ SORUMLUDUR
Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Bakanı Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı açıklamada, okul saldırısının İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'da her gün işlediği katliamların devamı olduğunu ifade etti.

Ebu Rudeyne, bu saldırının İsrail'in şüphe uyandıran uluslararası sessizlik karşısında, 'kitlesel katliamlar ve her gün işlenen cinayetler politikası' yoluyla Filistin halkını yok etme çabalarını doğruladığını kaydetti. ABD'nin silah ve askeri teçhizat satın alması için İsrail'e 3,5 milyar dolar (yaklaşık 117 milyar Türk Lirası) vereceğini açıkladığı bir dönemde Gazze halkına karşı yeniden bir katliam işlendiğine dikkat çeken Ebu Rudeyne, "Bu katliamdan ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 10'uncu ayında da devam etmesinden doğrudan ABD yönetimi sorumludur" ifadelerini kullandı.

Ebu Rudeyne, bugün sabah saatlerinde yaşanan saldırıya dair şunları kaydetti: "ABD yönetimi, işgalci devleti derhal savunmasız halkımıza yönelik saldırı ve katliamlarını durdurmaya zorlamalı, uluslararası kararlara saygı göstermeli ve binlerce çocuk, kadın ve savunmasız yaşlının katledilmesine neden olan bu körü körüne desteğini sona erdirmelidir."

HAMAS: İSRAİL SAHTE BAHANELER UYDURUYOR
Hamas da Gazze'deki Derec Mahallesi'nde yer alan Et Tabiin Okulu'na düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, saldırıyı düzenleyen İsrail'e işaret edilerek, "Derec Mahallesi'ndeki Tabiin katliamı, halkımıza yönelik Nazi-Siyonist soykırımının devamıdır ve Amerikan yönetimi bu suçların ortağıdır" ifadeleri kullanıldı.

Tabiin katliamının savaş tarihinde benzeri görülmemiş katliamlar ve suçlar zincirinde oldukça tehlikeli bir tırmanışa işaret ettiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Sabah namazı sırasında yerinden edilmiş kişilerle dolu bir okulu güvenli, savunmasız sivillere karşı hedef alan Nazi işgal ordusunun gerçekleştirdiği bu iğrenç katliam, Siyonist hükümetin Filistin halkına karşı soykırım savaşını sürdürdüğünün açık bir teyididir. Düşman ordusu, Gazze Şeridi'nde sivilleri, okulları, hastaneleri ve yerinden edilmişlerin çadırlarını vurarak işlediği cinayetleri gerekçelendirmek için sahte bahaneler uyduruyor."

'ABD'NİN SUÇLARINI ÖRTBAS ETMESİ İSRAİL'İ TEŞVİK EDİYOR'
ABD'nin İsrail'e askeri ve siyasi açıdan destek olması ve suçlarını örtbas etmesinin, İsrail ordusunu saldırılarını artırmaya teşvik ettiği vurgulanan açıklamada, "Bu durum da Amerika'yı tam bir suç ortağı haline getirmektedir" değerlendirmesi yapıldı.

Hamas, İslam dünyası, Arap ülkeleri ve uluslararası toplumdan sorumluluklarını yerine getirmelerini ve bu katliamların bir an önce durdurulmasını talep etti.

Ne olmuştu?

İsrail ordusu, bu sabah Gazze kentinin doğusundaki Derec Mahallesi'nde, zorla yerinden edilmiş Filistinli sivillerin sığındığı Et Tabiin Okulu'na saldırı düzenlemişti. Binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilen Filistinlilerin sabah namazını kıldığı sırada gerçekleştirilen saldırıda en az 100 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz