Gazze Sağlık Bakanlığı Yardım Çağrısında Bulundu!

Gazze halkı açlık, susuzluk ve tehlikeli yaşam koşullarıyla mücadele ediyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Gazze halkı açlık, susuzluk ve tehlikeli yaşam koşullarıyla mücadele ediyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana 160 sağlık kuruluşunu hedef aldı, 55 sağlık merkezi ile 33 hastaneyi hizmet dışı bıraktı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı İsrail'in saldırdığı kentlerde hastanelerin hizmet veremez hale geldiğini ve uluslararası yardım çağrısı yaptığı bir yazılı açıklama yaptı.

"HASTA VE YARALILAR İÇİN GAZZE SINIRLARI AÇILSIN"

Dün Refah'ta bir ambulansın hedef alındığı ve 2 sağlık çalışanın katledildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki sağlık sisteminin çöküşü, binlerce hastanın yurt dışında tedaviye ihtiyaç duyması ve işgalci İsrail'in sınır kapılarını kontrol altına alarak kapatmaya devam etmesi şartları altında tüm uluslararası kurumlara ve ilgili taraflara, Gazze sınırlarını açmaları hasta ve yaralıların tedavi için yurt dışına çıkışlarını kolaylaştırmaları çağrısında bulunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İsrail ordusunun ambulansı hedef alan saldırısına ilişkin "Bu, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sağlık sistemini çökertme ve ortadan kaldırma niyetini doğruluyor." ifadesine yer verildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz