Gazetecilerden Cumhuriyet'in 100. Yılı Mesajları!

Yazar ve gazetecilerden Cumhuriyet'in 100. yıla özel anma mesajları:

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Köşe yazarları, 100. yıl dönüme bir gün kala, Cumhuriyet'i yazdı. Yazar ve gazetecilerden Cumhuriyet'in 100. yıla özel anma mesajları:

Yazar ve gazetecilerden Cumhuriyet'in 100. yıla özel anma mesajları:

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel: Zaferi, kazananlar kutlar... Bizler, hürriyeti, bağımsızlığı, vatandaşlığı, Türk milleti olmayı, paraya pula maddiyata tercih etmeyenler olarak evlerimizin penceresini, balkonunu, sokaklarını kendimiz donatırız. Kutlarız bayramımızı, ciğerimizdeki son nefes çıkana kadar mücadele eder ve haykırırız.. YAŞASIN CUMHURİYET...

Sözcü yazarı Rahmi Turan: Yarın, en büyük bayramımız olan Cumhuriyet'in 100. Yılını kutlayacağız. Ulusumuzun küllerinden doğup, Ulu Önder Atatürk'ün liderliğinde savaşlar kazanarak yarattığı bir mucizedir Türkiye Cumhuriyeti…

Cumhuriyet yazarı Işık Kansu: Cumhuriyete sırt dönmüş siyasetin inadına, egemenliğini devretmemekte kararlı halk Cumhuriyetine sahip çıkıyor!

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay: Yarın büyük gün. Atatürk’ün Amasya Tamimi’nde dediği gibi, “Milletin istiklalini milletin azim ve kararlılığı kurtaracak”. Yarın tüm cumhuriyetçilerde şu ruh olsun: Korkacak bir şey yok, yapacak çok şey var!

Karar yazarı İbrahim Kiras: Diyelim ki “Ben cumhuriyet çocuğuyum” veya “Ben cumhuriyet kadınıyım” diye konuşan biri için kültürel modernleşmeyi ve muhtemelen laiklik anlayışını da temsil ediyor bu kavram. Bir başkası için tam bağımsızlık idealini, öbürü için Türk milli kimliğini öncelikle temsil ettiği gibi…

Karar yazarı Akif Beki: Üstünden 100 yıl geçtikten sonra hâlâ saltanatla Cumhuriyet'i kavga ettirmenin, Cumhuriyet'in 100. yılının karşısına Türkiye Yüzyılı'nı çıkarmanın âlemi ne!

Hürriyet yazarı Sedat Ergin: Demokrasinin yolculuğu ne kadar iniş çıkışlı olsa da, yine de geldiğimiz noktada Cumhuriyet ve demokrasiyi artık birbirinden ayrı düşünemiyoruz. Uygulamada ne kadar sorunlar ve sancılar kayda geçmiş olsa da, özellikle hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğü gibi alanlarda sorunlar, tartışmalar devam ediyor olsa da, son tahlilde demokrasinin bütün bu güçlükleri aşacağına inanmalıyız. 2023 yılında özgürlüklerinin değerini bilen, onlara sahip çıkan ve çağdaş yaşam tarzından ödün vermeyecek bir toplumun bulunması, hem Cumhuriyet’in hem de demokrasimizin geleceği için en sağlam güvencedir.

Sabah yazarı Mahmut Övür: Artık Cumhuriyet'in Türkiye'nin ortak değeri olduğunu görün. Son sözü şair Hasan Hüseyin Korkmazcan'a bırakıyorum: "Kör olasın demiyorum, kör olma da gör beni..."

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut: Cumhuriyeti çökertmek isteyenler, daha şimdiden “namus ve şerefinizi çiğneyeceğiz” diye alenen tehditler savuruyor... Bu sebeple Cumhuriyete sahip çıkmak, namus ve şerefine de sahip çıkmak demektir.

Milliyet yazarı Melih Aşık: Yarın Cumhuriyet’in 100. yılını kutluyoruz... 29 Ekim 1923 aynı zamanda çağdaş Türkiye’nin doğum günüdür. Cumhuriyet baştan sona titizlikle planlanmış ve Atatürk’ün sağlığında adım adım uygulanmış bir uygarlık projesidir

Posta yazarı Murat Gülderen: Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıldönümüne artık saatler kaldı. Türkiye’nin bu önemli dönüm noktasına ulaşması, sadece bir zaman dilimini değil, aynı zamanda bir milletin kararlılığını, bağımsızlık mücadelesini ve özgürlük aşkını simgeliyor. Bu vesileyle biz de şanlı tarihimizle övünmeye devam ederken Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha özlemle ve rahmetle anıyoruz.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz