Fransız Köyünde Tecavüz Skandalı: Bir Türk de Listede!

Fransa, yıllarca eşi tarafından bayıltılarak 80’den fazla erkeğin tecavüzüne uğrayan Gisèle Pelicot’un hukuk mücadelesini konuşuyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Fransa, yıllarca eşi tarafından bayıltılarak 80’den fazla erkeğin tecavüzüne uğrayan Gisèle Pelicot’un hukuk mücadelesini konuşuyor. Yerel basına göre utanç listesinde bir Türk'ün de ismi var.

Fransa’da 80’den fazla erkeğin eşine tecavüz etmesini teşvik eden Dominique Pelicot’un yargılandığı ve ülke gündemine oturan davada suçlananlar arasında bir Türk’ün de olduğu ortaya çıktı.

Yıllarca eşi ve onlarca erkeğin tecavüzüne uğrayan Gisèle Pelicot, Fransa’da kadın mücadelesinin kahramanı haline gelirken suçlanan tecavüzcülerin isimleri açıklandı. 

Fotoğraf ve videolardan, yaşları 22 ile 70 arasında değişen 50 suçlunun kimliğini tespit etti.

Buna göre, kocasının uyuşturucu vererek yabancı erkeklerle birlikte tecavüz ettiği ve görüntülerini çektiği 72 yaşındaki Gisèle Pelicot’a 10 yıl süresince tecavüz eden isimler arasında Hüsamettin D. isimli bir Türk de bulunuyor. 

Suçlanan erkeklerden bazıları, ailelerinin, çocuklarının sokakta ve okulda tacize uğradığını savunarak mahkemeye şikayette bulundu.

ERKEKLERİ İNTERNETTEN BULUYORDU

Gisèle Pelicot, yaşadığı korkunç olayı 4 yıl önce bir polisten öğrenmişti. Yerel basına göre Dominique Pelicot, birçoğu davada yargılanan kasaba halkından erkekleri internet üzerinden buluyordu.

Gisèle Pelicot, cinsel saldırıya uğrayan kadınların durumuna dikkat çekmek için kimliğinin gizli tutulması hakkından vazgeçti ve ülkede kadın mücadelesinin sembolü haline geldi.

Tecavüz skandalı, olayın yalandığı Mazan köyünde şok etkisi yarattı. Köydeki kadınlar, gerilimin komşu köylere de yayıldığını, diğer köylerdeki erkeklerin de tecavüze katıldığını belirtti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz