Fransa'da Enerji Krizi Büyüyor!

Paris'teki bir lisede, ısıtma ve elektrik kesintileri nedeniyle aydınlatma olmadan öğrencilerin montları ile ders yaptığı anlara ilişkin görüntüler büyük tepki çekti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Rusya-Ukrayna savaşının ardından Avrupa'da beklenen kara kış kendini hissettirmeye başladı.

Hava şartlarının her gün daha da kötüye gittiği kıtada Batı yaptırımlarına karşı Rusya'dan gelen enerji kısıtlaması, hem ısınmada hem de aydınlatmada problemlere neden oluyor.

Bu kapsamda Fransa'da ortaya çıkan bir olay büyük tepkiye neden oldu. Buna göre Paris'teki bir liseye, kasım ayından bu yana elektrik verilmediği ortaya çıktı.

Öğrenciler montlarla karanlıkta ders yapıyor
Fransız televizyon kanalları BFM ve RMC'nin ortak haberine göre, Aulnay-sous-Bois'daki 2 bin 400 kontenjanlı Voillaume Lisesi'nde öğrenciler, soğuk ve elverişsiz koşularda eğitimlerini sürdürüyor.

Elektrik sorununun yanında bakımsızlık da zorluyor
Okulda 47 milyon euroluk tadilat yapılmasına rağmen en çok kullanılan A Blok'ta öğrenciler, ısıtma sistemi arızalı, elektrik kesintisi yaşanan ve pencereleri bozuk sınıflarda montlarını çıkarmadan ders yapıyor.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, lisede bazı sınıfların pencerelerinin iyi kapanmadığı, duvarların sıvasının döküldüğü ve nemli olduğu, ayrıca tavandaki döşemelerin çöktüğü görülüyor.

"Soğuk nedeniyle içimden ders çalışmak gelmiyor"
Görüntülerde ismi belirtilmeyen bir lise öğrencisinin "Sabah geldiğimde soğuk olduğu için içimden ders çalışmak gelmiyor." ifadeleri yer alırken, bir başka öğrencinin de "Bazı sınıflarda camlar kırık, o şekilde oturmak zorunda kalıyoruz." dediği işitiliyor.

Kasım ayından bu yana elektrik kesiliyor
Isıtma sistemi arızalı olduğu için sıcaklığın bazı sınıflarda 14 dereceye kadar düştüğü okulda, kasımdan bu yana yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle öğrenciler, zaman zaman telefon flaşlarıyla ders kitaplarını takip etmek zorunda kalıyor.

Tuvaletlerin kapısının olmadığı elverişsiz binada eğitimi sürdürmeye çalışan öğretmen ve öğrenciler, yetkililerin çözüm bulmamasına tepki gösterdi.

"Öğrencilere bu koşullarda ders verdiğim için utanıyorum." diyen öğretmen Leo Kloeckner, okul yönetimi ve öğretmenlerin çok defa Ile-de-France bölge yönetimine başvurmasına rağmen sorunların hala tam olarak çözülmediğini belirtti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz