Fon Devinden Türkiye İçin Enflasyon Tahmini!

Yıl sonunda…

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Varlık yönetim şirketi Amundi, Türkiye'de enflasyonda yıl sonuna kadar keskin düşüş beklediğini belirtti. Amundi yöneticisi Sergei Strigo, "Enflasyonda keskin düşüş eğilimi devam ederse TCMB'nin faizi mevcut yüksek seviyesinden indirmek için alanı olacaktır" dedi.

Yaklaşık 2,1 trilyon dolar portföy büyüklüğüyle Avrupa'nın en büyük varlık yönetim şirketi olan Amundi'nin Gelişen Piyasalar Sabit Gelirler Eş Başkanı Sergei Strigo, Türkiye'de enflasyonun yıl sonuna düşmesini beklediklerini belirtti.

Merkez Bankasının (TCMB) politika faizi kararlarına ilişkin beklentilerini de aktaran Strigo, politika faizinde erken bir indirimin endişe yaratabileceğini ancak TCMB'nin politika faizinde olası indirimler konusunda süreci yönetmede son derece ihtiyatlı davrandığını vurguladı.

MERKEZ'E ALAN AÇILABİLİR

Strigo, "Enflasyonda keskin düşüş eğilimi devam ederse, o zaman TCMB'nin faizi mevcut yüksek seviyesinden indirmek için alanı olacaktır. TCMB bu alanı bulduğunda, piyasanın faiz indirimi nedeniyle paniğe kapılacağını düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Strigo, "Bu taraftaki yatırımlarımızda daha fazla yükselişe geçebilmemiz için enflasyonun önemli ölçüde düşeceğine ilişkin işaretler görmek istiyoruz. Enflasyon şu anda beklentilerden daha fazla düştü. Enflasyonun gerilemesiyle birlikte, uzun vadeli getiri eğrisinin biraz daha cazip hale gelip gelmeyeceğini görmemiz gerekecek. Şu anda bizim Türk varlıklarına yatırımda görüşümüz daha çok orta vadede. TL başta olmak üzere Türk varlıklarının cazip olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

ENFLASYON TAHMİNLERİ

Amundi'nin yaptığı analize göre, Türkiye'de temmuz ve ağustos ayı için enflasyonun yüzde 50 seviyesine düşmesi bekleniyor. Enflasyonun bu seviyeye düşüşünün ardından dezenflasyon sürecinin biraz daha ılımlı bir seyir izlemesi ve yıl sonunda enflasyonun yüzde 40 ila 45 bandına gerileyeceği öngörülüyor.

ABD'li yatırım bankası J.P. Morgan, geçen ay yayımladığı raporunda, Türkiye'de enflasyona ilişkin yıl sonu tahminini yüzde 43,5'ten 42,5'e, 2025 sonunda enflasyon tahminini ise yüzde 25,2'den 25'e düşürmüştü.

ABD'li Goldman Sachs enflasyonun yıl sonunda yüzde 36'ya gerilemesini beklerken, ABD'nin diğer büyük bankası Morgan Stanley, Türkiye için bu yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 43,4'ten 42,4'e düşürmüş, 2025 yılı sonunda enflasyonun yüzde 25,2 seviyesinde gerçekleşeceği öngörüsünde bulunmuştu.

İngiliz bankası Barclays, yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 44,5'ten 44'e indirmiş, 2025 sonunda enflasyonun yüzde 30,8 olacağını tahmin etmişti.

Deutsche Bank analistleri de yıl sonuna kadar güçlü bir dezenflasyon süreci öngördüklerini ve enflasyonun yüzde 40 seviyesine gerilemesini beklediklerini açıklamıştı.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz