Altın Fiyatlarında Düşüş Devam Ediyor!

Altın fiyatları Fed'in faiz indirimi için daha fazla ipucu verecek olan enflasyon verileri öncesinde bugün de düşmeye devam etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Altın fiyatlarında dün başlayan düşüş bugün de sürdü.

Değerli metal zayıf istihdam verilerinin ardından geçen hafta yüzde 1'den fazla yükselmiş ve ABD'nin bu yıl faiz indirimi yapacağı yönündeki tahminlerden destek bulmuştu.

Yatırımcılar bu hafta ABD'nin bu yılki faiz indirimlerine ilişkin ipuçları için gelecek enflasyon rakamlarını beklerken altın fiyatları dün kâr realizasyonunun ve sert piyasa hareketlerinin etkisiyle yüzde 1,3 düştü.

Dün yüzde 2 bin 410 dolardan kapanan altının ons fiyatı, bugün saat 9.20 itibariyle yüzde 0,6 azalışla 2 bin 395 dolar seviyelerinde seyretti.

Aynı dakikalarda gram altın 2 bin 570 TL'den, çeyrek altın 4 bin 203 TL'den, Cumhuriyet altını ise 16 bin 761 TL'den işlem gördü.

FED BEKLENİYOR

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, piyasaları rahatlatmak için ellerinden geleni yaparken San Francisco Fed Başkanı Mary Daly gerektiğinde faizleri düşürmeye açık olduklarını ve politikanın proaktif olması gerektiğini de ifade etti.

Bu açıklamalar, Fed'in eylül toplantısında 50 baz puan faiz indirimine gideceği yönündeki piyasa beklentilerini desteklerken, vadeli kontratlar Fed'in eylülde belirgin faiz indirimine gitmesine yüzde 87 ihtimal veriyor.

Analistler, altındaki düşüşe karşın jeopolitik risklerin ve Fed'in faiz indirimine gitmesine kesin gözüyle bakılmasının altının ons fiyatını destekleyebileceğini söyledi.

ANALİSTLER NE DİYOR?

Blue Line Futures'ın baş piyasa stratejisti Phillip Streible, "Jerome Powell'ın konuşması, ÜFE ve TÜFE'nin bu hafta açıklanacak olması gibi bazı risk olaylarından önce altın piyasasından çıkanlar olabilir," dedi.

New York merkezli bağımsız bir metal tüccarı olan Tai Wong, "Altın boğaları, Fed'in faizleri düşürmek için sadece daha zayıf istihdam rakamlarına değil, daha zayıf enflasyon verilerine ihtiyaç duyduğundan haklı olarak endişe duyuyor" dedi.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz