FETÖ’nün Beyaz Köşkü Satılıyor!

Fiyatı dudak uçuklattı…

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

FETÖ’nün finans sorumlularından olan Akın İpek’in Bebek’te bulunan Beyaz Köşk ve Kahverengi Köşk’ü satışa çıktı. TMSF tarafından satışa çıkan köşkler için belirlenen fiyat dudak uçuklattı. 27 Haziran 2024 tarihinde satılacak köşkler için belirlenen muhammen bedel 750 milyon lira oldu. İki köşkün de bir milyar üzerinden satılacağı tahmin ediliyor.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, "Gülen'in bir gülümsemesine tüm varlığımı bağışlarım" sözleriyle bilinen Koza İpek Holding'in patronu Akın İpek'in 21.5 milyon dolar vererek Boğaz'da satın aldığı yalıları TMSF tarafından satışa çıkarıldı.  2016 tarihinde kadar kayyım tarafından yönetilen Koza İpek Holding’e ait tüm taşınmazlar  3 Eylül 2016 tarihinde TMSF’ye geçmişti. Şirket adına kayıtlı olan ve  2 bin 700 metrekare alan büyüklüğüne sahip Beyaz Köşk ile 391 metrekare alan büyüklüğüne sahip Kahverengi Köşk 27 Haziran tarihinde satılacak. Bir dönem ‘’Fethullah Gülen oturacak’’ diye haberler yapılan  köşkler  için belirlenen muhammen bedel ise tam 750 milyon lira oldu. Açık teklif ve açık artırma usulüyle satılacak olan köşklerin tahmini satış fiyatlarının bir milyarı geçeceği tahmin ediliyor.

BEYAZ KÖŞKÜN ÖZELLİKLERİ

İstanbul'un Beşiktaş İlçesi’ne bağlı olan Bebek Sahili’nde bulunan eski eser niteliğindeki “Beyaz Köşk”, 2 bodrum kat + zemin kat + 1 normal kat + çatı katı + teras katından oluşuyor. 695 metrekare büyüklüğündeki yalının ayrıca 208 metrekare de teras alanı bulunuyor. 2. bodrum katta; hol, 2 adet oda, 2 adet banyo, mutfak nişi ve teras, 1.bodrum katta; hol, 2 adet oda ve 2 adet banyo, zemin katta; giriş, salon, yemek salonu, mutfak ve WC, 1. normal katta; hol, 5 adet oda, 5 adet banyo ve 2 adet balkon, çatı katında; hol, 2 adet oda, banyo ve teras, teras katında; hol ve teras var.

KAHVERENGİ KÖŞK’ÜN ÖZELLİKLERİ

“Kahverengi Köşk” olarak isimlendirilen diğer villa ise zemin kat + 1 normal kattan oluşuyor. 230 metrekare büyüklükteki alanın zemin katında salon, banyo, oda, giyinme odası, WC ve balkon, normal katta; hol, 3 adet oda, giyinme odası, banyo ve 2 adet WC var. Ayrıca parsel üzerinde kış bahçesi ve teknik alanlar da yer alıyor.

KÖŞKLER NE ZAMAN SATILACAK?

TMSF tarafından satılacak olan her iki köşk 27 Haziran 2024 günü saat 14.00’de yapılacak ihale ile satılacak. İhalede her iki konutun satışı aynı dosyada olacak ve ayrılmayacak. Köşklerin ihalesine girmek isteyenlerin tekliflerini 25.06.2024 tarihi saat 17:00'a kadar Esentepe Mah. Büyükdere Cad. No: 143 Şişli/İstanbul adresindeki TMSF’ye teslim etmeleri gerekiyor. İki köşkün toplam fiyatı ise 750 milyon lira olacak. 750 Milyon liralık muhammen bedel ile satılacak olan köşklerin ne kadar fiyata satılacağı ise merakla bekleniyor.

21 MİLYON DOLARA ALMIŞTI!

Şu anda Londra’da yaşayan FETÖ firarisi Akın İpek, 2010 yılında Handan Aksu ve kızı Suzan Aksu’ya ait yol yalısını 21 milyon 500 bin dolar ödeyerek satın aldı. FETÖ’nün finansörlerinden biri olan  İpek'in, Boğaz'daki yalısı için "Basit onarım" izniyle müştemilatı bile lüks bir eve çeviren İpek'in jet hızıyla kaçak projelerini Kadir Topbaş döneminde onaylamıştı.  3 Haziran 2013'te Boğaziçi İmar Müdürlüğüne başvuran Akın İpek, restorasyon projesinin değerlendirilmesini istedi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından Koruma Kuruluna yazı yazılarak "Kültürel Tesis Alanı"nda kalan bölümün bir kısmının yolda kaldığı belirtildi. Koruma Kurulu, parselde müze denetiminde kazı yapılarak gerekli bulguların ulaştırılmasından sonra konunun değerlendirilebileceği yanıtını verdi. En az 2 yılını alacak bürokrasi süreci İpek için 6 ayda tamamlandı. Kurul, 19 Kasım 2013'te restorasyon projesini onayladı.

2016’DA TMSF'YE DEVREDİLDİ!

 Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince iddianamesi kabul edilen Fetullahçı Terör Örgütü’ne mali yardım sağlamak suçlamasıyla Koza İpek grubuna yönelik operasyon 1 Eylül 2015 tarihinde başladı. Holding bünyesindeki birçok şirkette ve Yönetim Kurulu başkanı Hamdi Akın İpek'in evinde aramalar yapıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Akın İpek'in Londra'ya kaçtığı ortaya çıkmıştı. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, 26 Ekim'de Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyım atanmasına karar verdi. Saat 08.00'da operasyona başlayan polisleri, holding önünde toplanan grup engellemeye çalıştı. Polis zorla holdinge girdi. Koza İpek Holding’in kayyım günleri de sona erdi. 3 Eylül 2016’da çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile aralarında Koza İpek’in de olduğu holdinglerin Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu(TMSF) ye devredilmesi kararlaştırıldı.

22 LÜKS ARABASI 2016’DA SATILMIŞTI

TMSF, 2016 yılında Akın İpek’e ait olan ve  aralarında Bentley, Ferrari, Lamborghini i, Porsche, Mercedes, Cadillac, Range Rover ve BMW marka22 araba açık artırma usulüyle satılmıştı. Arabaların satışından elde edilen gelir Koza İpek Holding hisseleri olan vatandaşlara dağıtılmıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz