EFES-2024: Tam İsabet Başarı!

45 ülkeden 11 bin personel katılıyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

45 ülkeden 11 bin personelin katıldığı, Türkiye'nin en büyük müşterek tatbikatı EFES-2024 son sürat devam ediyor. Komuta kademesinin yakından takip ettiği tatbikatta hedefler tam isabetle vuruldu.

Dünyanın yakından takip ettiği Türkiye’nin en büyük müşterek tatbikatı olan EFES-2024 Tatbikat'ı, İzmir’in Seferihisar ilçesinde başladı.

Devam eden tatbikatta Türk Silahlı Kuvvetleri, 45 ülke ve yaklaşık 11 bin personelin katıldığı EFES-2024 Tatbikatı'nda göğüsleri kabarttı.

45 ÜLKEDEN 11 BİN PERSONEL KATILDI: YENİ ÜRÜNLER SERGİLENİYOR

Yerli ve milli teknolojilerin ön plana çıktığı tatbikat, bölgede icra edilen en büyük birleşik müşterek tatbikat olma özelliğini taşıyor.

Ayrıca tatbikat alanında, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda 47 savunma sanayii firması tarafından yerli ve millî imkanlarla üretilen ve TSK envanterinde bulunan ürünlerin sergilendiği Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi de yer alıyor.

KOMUTA KADEMESİ TAKİP ETTİ: HEDEFLER TAM İSABETLE VURULDU

Son olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İzmir'de devam eden EFES-2024 Tatbikatı'nın gündüz safhasını takip etti.

Komuta kademesinin takip ettiği tatbikat sorunsuz şekilde ilerlerken hedefler tam isabetle vuruldu.

Tatbikatın gündüz safhasını takip eden Güler'e, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu eşlik etti.

TÜRK SAVUNMA SANAYİ FİRMALARINI ÖN PLANA ÇIKARIYOR

Öte yandan tatbikat, SİHA’lardan, helikopterlere, savaş gemilerinden, mühimmatlara, elektronik harp sistemlerinden radar sistemlerine kadar birçok sistemi geliştirip üreterek güvenlik güçlerimizin hizmetine sunan Türk savunma sanayii firmalarının kabiliyetlerinin katılımcı ülkeler tarafından sahada görülmesine olanak sağlıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz