Eylül Ayında 34 Kadın Öldürüldü!

Her geçen gün farklı bir kadına karşı şiddet ya da saldırı haberiyle uyanıyoruz.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Her geçen gün farklı bir kadına karşı şiddet ya da saldırı haberiyle uyanıyoruz. Kadın cinayetleri artarak devam ederken failler, cezasızlığın vermiş olduğu cesaretle eylemlerini sürdürmeye devam ediyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), 2024 yılının eylül ayına dair raporunu yayımladı. Söz konusu raporda, Türkiye'de bir ayda 34 kadının katledildiği belirtilirken 20 kadının ölümü ise şüpheli bulundu. Öldürülen kadınlardan 12’si boşanmak istediği ya da barışmayı, evlenmeyi ve ilişkiyi reddettiği için öldürüldü.

18'İNİN ÖLDÜRÜLME NEDENİ BİLİNMİYOR

Kadınların 2’si ekonomik bahanelerle, 1’i nefret bahanesiyle, 1’i hedef olan kadının arkadaşının yanındayken öldürülürken 18 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğü belirlenemedi.

KADINLAR KİMLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?

Eylül ayında katledilen 34 kadının 16’sı evli olduğu erkek, 4’ü eskiden birlikte olduğu erkek, 4’ü birlikte olduğu erkek, 2’si oğlu, 2’si tanıdığı biri, 1’i akrabası, 1’i babası, 1’i eskiden evli olduğu erkek, 1’i ise tanımadığı biri tarafından öldürüldü. 2 kadının, kendisini öldüren kişi ile yakınlığı tespit edilemezken kadınların yüzde 47’si evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

KADINLAR EN ÇOK EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yayımladığı rapora göre, kadınların 22’si evinde, 6’sı sokakta, 3’ü işyerinde, 1’i otelde, 1’i arabada öldürüldü. 1 kadının öldürüldüğü yer belirlenemezken eylül ayında öldürülen kadınların yüzde 65’i evlerinde katledildi.

KADINLAR EN ÇOK ATEŞLİ SİLAHLA KATLEDİLDİ

Kadınların 18’i ateşli silahlarla, 10’u kesici aletlerle, 4’ü darp edilerek, 2’si boğularak öldürülürken yüzde 53’ü ateşli silahla öldürüldü.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz