Eurovision Birincisi Jamala Arananlar Listesinde!

Jamala, Rusya tarafından arananlar listesine eklendi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

2016 yılında düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında Ukrayna’ya birincilik kazandıran Jamala, Rusya tarafından arananlar listesine eklendi. Jamala, Rusya’nın Ukrayna işgaline yönelik sert eleştirileri ile tanınıyordu.

2016 yılında Eurovision şarkı yarışmasının kazanan Gerçek adı Susana Jamaladinova olan şarkıcı Jamala, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi üzerine sert eleştirileri ile gündeme geliyordu.  

"Rus silahlı kuvvetleri hakkında yalan haber yaymakla" suçlanan Jamala'nın geçtiğimiz haftalarda arananlar listesine alındığı ortaya çıktı.

TÜRKİYE’YE SIĞINMIŞTI

Rus haber kaynakları, Jamala'nın Rusya'nın 2022 yılındaki Bucha katliamıyla ilgili paylaşımları sebebiyle arandığını aktardı. Jamala, işgalin başlamasıyla iki çocuğu ile birlikte Türkiye'ye sığınmış, eşi de Ruslarla savaşmak için geride kalmıştı.

Halen Avustralya'da yaşayan 40 yaşındaki şarkıcı, hakkındaki yakalama kararına sosyal medya üzerinden emojiyle yanıt verdi. Jamala son olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajlarıyla da sosyal medyada gündeme gelmişti.

JAMALA KİMDİR?

Jamala, gerçek adı Susana Jamaladinova olan, 27 Ağustos 1983 tarihinde Kırgızistan'ın Oş şehrinde dünyaya gelen Ukraynalı şarkıcı, söz yazarı ve oyuncudur.

Kırım Tatarı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Jamala, 1980'lerin sonunda ailesiyle birlikte babasının memleketi Kırım'a taşındı. Kırım'da müzik eğitimine başlayan Jamala, Ukrayna Çaykovski Milli Müzik Akademisi'nden opera şarkıcısı olarak mezun oldu.

Jamala, 2009 yılında Jūrmala'da düzenlenen "New Wave - 2009" Uluslararası Genç Pop Şarkıcıları Yarışması'nda gösterdiği performansla büyük ödülle ödüllendirildi. Bu başarının ardından Jamala, Ukrayna'da tanınan bir şarkıcı haline geldi.

2016 yılında Jamala, "1944" adlı şarkısıyla Ukrayna'yı Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etti. Kırım Tatar sürgününü konu alan bu şarkıyla Jamala, yarışmada birincilik kazandı. Jamala'nın bu başarısı, Kırım Tatarlarının yaşadığı trajediye dikkat çekmesi açısından büyük önem taşıdı.

Jamala, Eurovision Şarkı Yarışması'ndaki birinciliği sayesinde uluslararası bir üne kavuştu. Jamala, bugüne kadar çıkardığı beş stüdyo albümüyle Ukrayna'da en çok satan sanatçılardan biri haline geldi.

Jamala'nın aldığı ödüller arasında şunlar yer alıyor:

YUNA Music Award for Best Song (2016)
YUNA Music Award for Best Duo/Collaboration (2016)
YUNA Music Award for Best Female Singer (2016)
YUNA Music Award for Best Album (2016)
YUNA Music Award for Best Solo Artist (2016)
Jamala'nın en bilinen şarkıları arasında "1944", "Zamin", "Krym", "For Every Teardrop I Cry" ve "It's Me Jamala" yer alıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz