Esad'ın Danışmanı Şüpheli Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı Luna eş-Şibil, Şam'da geçirdiği şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Özel Medya Danışmanı Luna eş-Şibil, Cuma günü Şam yakınlarındaki bir otoyolda geçirdiği şüpheli bir trafik kazası sonrası eş-Şami Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Türkiye ile Suriye arasında ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği bir dönemde, Esad'ın danışmanı Şibil'in bu görüşmelerde önemli bir rol üstlenmesi bekleniyordu.

Şibil'in kazada aracının yoldan çıkarak savrulması sonucu ağır yaralandığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Kazanın gizemini koruduğu ve zırhlı bir aracın Şibil'in aracına arkadan çarparak yolun ortasına ittiği yönünde haberler de yerel medyada yer aldı.

Ayrıca, çarpan aracın ön kısmında metal bir parça bulunduğu ve bu sebeple Şibil'in ciddi bir beyin kanaması geçirmesine neden olduğu iddia edildi.

Öte yandan, Şibil'in general olan eşi, İran destekli Haşdi Şabi militanlarının Esad'ın Şam'daki sarayında gerçekleştirdiği özel bir operasyonla tutuklanmıştı.

Türkiye, Esad'ı iktidardan uzaklaştırmaya çalışan silahlı muhalif savaşçıların yıllardır başlıca destekçilerinden biriydi ve 2016'dan bu yana kuzey Suriye'de üç büyük askeri operasyon gerçekleştirdi. Kuzey Suriye'nin bazı kısımları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolü altında.

Rusya ve İran tarafından desteklenen Esad, son birkaç yılda müttefiklerinin yardımıyla bölgenin çoğunu geri almayı ve savaşın gidişatını kendi lehine çevirmeyi başardı.

Türkiye destekli muhalif güçler artık sadece Suriye'nin İdlib bölgesini yönetiyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz