Erdoğan: '650 Bin Konut İnşa Edeceğiz'

Adıyaman'da afet konutları temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde 650 bin konut inşa edileceğini açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem bölgesinde toplamda 650 bin konut inşa edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Adıyaman'da afet konutları temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde 650 bin konut inşa edileceğini açıkladı.

"İster il ve ilçe merkezlerinde, ister köylerde olsun evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen hiçbir Adıyamanlı kardeşimizi mağdur etmeyeceğiz" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde kaybettiklerimizin acısı hala tazedir. Bir kez daha depremde ve sellerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

Tüm kurum ve kuruluşlarımızla Adıyaman'da ve diğer illerde çalışmalarımızı seferber ettik. Bir yandan geçici konutları diğer yandan kalıcı konutları hazırlıyoruz. Tüm barınma imkanlarını seferber ettik. Adıyaman başta olmak üzere konteynerleri en kısa sürede 100 bine çıkaracağız. Hasarsız ve az hasarlı evler yavaş yavaş kullanılmaya başlandı.

Depremden hasar alan illerimizin tamamında konteyner sayımızı 100 bine çıkaracağız. Hasarsız ve az hasarlı evler yavaş yavaş kullanılmaya başlandı.

Yapım sürecini başlattığımız konut ve köy evi sayısı 56 bin 323'e ulaştı. Deprem bölgesinde toplamda 650 bin olmak üzere ilk bir yılda 319 bin konut ve köy evini teslim edeceğiz. Aylık 3 bin ila 5 bin TL arasında kira desteği yapılıyor.

Milletimizi yalan bilgilerle yanıltmaya çalışanlar var. Bu mübarek Ramazan ayında yalan yanlış haberlerle Bay Kemal 'Biz geleceğiz. Sonra da her şey bedava' diyor. Birilerinin devletin ne yaptığından haberi yok. 11 tane Büyükşehir belediyen var. Büyükşehir belediyelerin buralara ulaştılar mı? AK Partili belediyeler ilk günden beri buradalar. 14 Mayıs'ta bunun hesabını sormaya var mıyız?"

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz