Astana'da Erdoğan-Putin Zirvesi!

Erdoğan, Putin'e Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili isteğini de iletti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Görüşme öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i Türkiye'ye davet etti. Putin, davete olumlu yanıt verdi. Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili Rusya ile ciddi atımlar atılacağını söyleyen Erdoğan, Putin'e Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili isteğini de iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'ücü Devlet Başkanları Zirvesi'ndeki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. 

Görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin kısa bir açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i Türkiye'ye davet etti. Erdoğan, "En kısa zamanda sizi ülkemde ağırlamayı bekliyorum" dedi. Putin de Türkiye'ye muhakkak geleceğini söyledi. 

Erdoğan, Mersin'deki  Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'ni bir an önce devreye almak istediklerini söyledi.

Erdoğan,  Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili Rusya ile görüşmeler yapıldığın belirterek "Onunla ilgili ciddi adımlar atabileceğimize inanıyorum" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin Rusya ile ticaret hacmi hedefinin 100 milyar dolar olduğunu ve Türkiye'nin bu potansiyele sahip olduğunu ifade etti. 

Putin ise "Dünyadaki tüm zorluluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım ilerliyor" açıklamasını yaptı. 

Türkiye ile Rusya'nın stratejik projeleri planlı şekilde hayata geçirdiğini söyleyen Putin, geçen yıl 6,7 milyon Rus turist Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve turizmde rekor kırıldığını kaydetti. 

Görüşme öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En kısa zamanda sizi ülkemde ağırlamayı bekliyorum" dedi

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz