Emekliye Cumhuriyet Bayramı'na Özel 100. Yıl İkramiyesi!

iş ve sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz, emeklilere seyyanen zammın yıl bitmeden gerçekleştirileceğini, Cumhuriyet'in 100. yılı için de ikramiye hazırlığı olduğunu belirtti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın çalışma yapılması talimatı verdiği, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırlıklara başladığı emekliye Cumhuriyet Bayramı'na özel 100. yıl ikramiyesi gündemde.

Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar sürerken, konuyla ilgili Enson Gündem Özel yayınına konuşan iş ve sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığını belirtti.

Yılmaz ayrıca emeklilerin beklediği seyyanen zammın da yıl bitmeden yasalaşarak yürürlüğe konması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Emeklilere seyyanen zam hazırlığı

Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

Emeklilerimizle ilgili en düşük taban aylığı Nisan 2023'te 7 bin 500 liraya yükseltilmişti. Ancak bunun altında maaş alan emeklilerimize bir iyileştirme yapılmamıştı.

Emeklilerimiz gerçekten zor durumda. Bununla ilgili sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ilgili bakanlıkların çalışmaları var. Şu anda net bir bilgi yok ama en kısa sürede bunun bitirilip emeklilerimizin biraz nefes alması sağlanacak.

100. yıla özel "Cumhuriyet İkramiyesi"

Hiçbir bürokrat açıklama yapmadı ama, "Cumhuriyet ikramiyesi" adı altında 5 bin liralık bir rakam söz konusu. Buradaki çalışma paketi içinde olup olmadığını bilemiyoruz ama Ekim ayında bazı şeyler netleşecek. Hazırlanan torba yasaya 3600 ek gösterge, ev hanımlarının sigortalı olması, Bağ-Kur'luların prim gününün 9 bine düşürülmesi gibi birçok detayın gireceğini tahmin ediyorum.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz