SGK Uzmanından Emeklilere 'Promosyon' Çağrısı!

"Acele etmeyin..."

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Emekliye verilen banka promosyon ücretleri 20 bin liranın üzerine çıkarken bankalar da bu rakamları güncellemeye devam ediyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş da emeklilere verilen yeni rakamı duyurdu ancak bir de uyarı yaptı....

Bankaların emeklilere verdiği promosyon son olarak temmuz-ağustos ayında güncellenmiş ve ortalama olarak bankalar 12 bin lira ile 15 bin lira civarında emekli promosyon ücreti veriyor. Bazı bankalar bu rakamı verdikleri ek ücretlerle artırabiliyor.

Emekliler de sürekli bankaların promosyon duyurularını takip ederek hangi bankanın daha fazla ücret verdiğini belirleyip ona göre kararlarını veriyorlar.

Bankalar emekliler için 3 yıl şartı getiriyor ve anlaşma yapınca 3 yıl aynı bankada kalma sözü verilince promosyon ücreti emeklinin hesabına yatıyor. Emekli ayrılmaya karar verip başka bir bankaya geçmek isterse eğer, yıl olarak kalan kısım emekliden tahsil ediliyor...

İşte emeklilere verilen promosyonla ilgili dikkat çeken bir uyarı SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan geldi.

Bazı bankalar promosyon tutarlarında güncellemeye gitti.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş CNN TÜRK canlı yayında emekli promosyonları ile ilgili detayları şöyle anlattı:

Emeklileri yakından ilgilendiren haber. Bazı bankalar promosyon tutarlarında güncellemeye gitti. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş canlı yayında emekli promosyonları ile ilgili tüm detayları anlattı.

En yüksek tutar 24 bin liraya ulaştı. 13 banka da emekli promosyon kampanyalarını duyurdu. Daha önce bir promosyon anlaşmasına imza atmış bir emekli de bu haktan yararlanabilir mi? diye soruluyor. Genel olarak 3 yıllık taahhüt veriyorsunuz.

Bunun karşılığında banka promosyon veriyor. Sosyal güvenlik kurumunun bütün bankalarla zaten protokolü var. Bir emekli vatandaşımız 3 yıllık taahhüt vaadinde bulunmuş olsa bile bu herhangi bir sorun teşkil etmiyor.

İstediği zaman mevcut bankadaki hesabını başka bir bankaya yani daha yüksek promosyon veren bankaya taşıyabiliyor. Bunun önünde herhangi bir ceza idari para ziyasetmeye müeyyide yoktur. Sadece şu var; Diyelim ki 3 yıl taahhüt vermişsinizdir. Aradan 1 yıl geçmişse kullanılmayan 2 yıl için banka kalan 2 yıl için o çayma bedelini geri alıyor.

1 yıl önce 3 yıllık anlaşmaya imza atmış olsun emeklimiz. Ve bunun karşılığında da 6 bin lira promosyon tutarı almış olsun. Ve üzerinden 1 yıl geçtikten sonra 24 bin lira veren başka bir bankaya geçmek istiyor. Buradaki hesap nasıl olacak?

Hesap son derece basitsiz. 6 bin TL'lik bir promosyon karşılığında anlaşmışsa 1 yıl geçmişse bunu 3'e böleceğiz. Her 1 yıl için 2 bin TL. 2 bin TL'sinin zaten hesabını bankayı kullandığı için o emeklinin hakkı. Dolayısıyla 4 bin TL var. 2 yıl vaati yerine getirilmediği için o 4 bin TL'yi banka geri alacak çayma bedeli olarak. Bunun dışında ekstra bir ceza yok. Bu kadar basit ve net.

ACELE ETMESİNLER

Emeklerimiz hemen acele etmesinler. Mesela Temmuz'da ne oldu? Emeklerimizin maaşı zamlanınca bankalar da bunu tekrar yenilediler. Dolayısıyla hemen anında karar vermek yerine iyice bir araştırma yapsınlar. Biliyorsunuz önümüzdeki Ocak ayında yine emeklerimizin maaşları artacak. Dolayısıyla yine bir artış söz konusu. Ve bu yarış hiçbir zaman durmayacak.

Maaşını VakıfBank'a taşıyacak SGK emeklilerine, 12 bin liraya varan promosyona ek olarak; VakıfBank Troy Emekli Kredi Kartı ve Troy Emekli Bankomat Kartı ile yapacakları alışverişlerde toplamda aylık bin liraya, 12 ayda 12 bin liraya varan nakit ödeme fırsatı yer alıyor.

Böylelikle maaşını VakıfBank’a taşıyan SGK emeklilerine özel 24 bin liraya varan ödeme yapılacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz