Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak?

İşte milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren detaylar..

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Emekli ve memur zammının belli olması ardından gözler maaş farklarının ödeneceği tarihe çevrildi. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkmasıyla vergi ve sosyal güvenlik kanun teklifleri bu hafta Meclis Genel Kurul'unda ele alınacak. Peki zam farkları ne zaman hesaplara yatacak? İşte milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren detaylar..

SSK emeklileri ayın 17’sinde ödeme almaya başlıyor. Ancak süreç Meclis’ten geçmediği için en düşük emekli aylığı alanlar halihazırda 10 bin TL maaş ödemesi aldı. Peki emeklilere 2 bin 500 TL’lik zam farkı ne zaman yatar? Ödemeler bu aya yetişir mi?

Milliyet.com.tr'nin haberine göre, Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “En düşük emekli maaşına zam kararı Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Memur emeklileri yüzde 19.31, SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24.73 zam almış oldu. Ancak en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ydi. Bu rakam 2 bin 500 TL artırılarak 12 bin 500 TL’ye yükseltildi. Maaşını alacak SSK ve Bağkur emeklileri dört gözle zam farkını bekliyorlar.

Bu hafta içerisinde Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilip hesaplara yatırılmaya başlanacak. Ayın 17’si ile 28’ine kadar bir ödeme takvimi mevcut. Eğer Meclis’ten geçerse bu ay ödeme almayanlar için bir ek ödeme yapılacaktır. Ancak ben bütün emeklilere bu ödemelerin yetişebileceğini düşünmüyorum.

BU AY YETİŞEBİLECEK Mİ?

Bu aya yetişmezse ağustos ayında maaşlar ne zaman alınacaksa o dönemde ek olarak hesaplara yatırılacaktır. Ödemeler ağustos ayının ilk haftasında değil, maaş takviminde toplu bir şekilde ödenecektir.

EMEKLİLERE SOSYAL ALANLARDA DAHA FAZLA İNDİRİM YAPILACAK MI?

Bu yıl emekliler yılı ilan edildi. Emeklilere KYK yurtlarında ücretsiz konaklama, ulaştırmada yüzde 20 indirim ve PTT Kargo’da indirimler söz konusu. Oransal zamları yüksek yapmaktansa alım gücünü artırmak yönünde emeklilerin harcama yaptığı kalemlerde indirime gidilmesi daha yerinde olacaktır.”

Sıkı para politikasının uygulandığı bu dönemde enflasyonla mücadele amaçlanıyor. Bu kapsamda emekliler yılı ilan edilmesiyle giyim mağazalarında, zincir marketlerde, emeklilerin daha fazla alışveriş yaptığı yerlerde daha fazla indirimler bekliyorum.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz