Elon Musk'la Joe Biden'ın Arası Nasıl Açıldı?

Her şey elektrikli otomobillerin geleceğine dair bir toplantıyla başladı…

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Elon Musk, tartışmalı bir sürecin ardından Twitter'ı 2022'de 44 milyar dolara satın almıştı (Reuters)

Amerikan gazetesi Wall Street Journal (WSJ), teknoloji milyarderi Elon Musk'la ABD Başkanı Joe Biden'ın arasının nasıl açıldığını inceledi. 

Haberde, Biden'ın 2021'de göreve geldikten sonra seçim kampanyasında elektrikli araç kulanımının artmasına yönelik vaatleri yerine getirmek için harekete geçtiği belirtiliyor.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, elektrikli otomobil devi Tesla CEO'su Musk'ın bu dönemde Biden'la defalarca iletişime geçmeye çalıştığını fakat Beyaz Saray'dan olumlu yanıt alamadığını öne sürüyor. 

Ağustos 2021'de Biden, elektrikli araçların geleceğine dair bir etkinlik düzenlemişti. Burada 2030'a kadar ülkede satılan tüm araçların yarısının sıfır emisyonlu hale getirilmesini öngören bir kararname de imzalanmıştı. 

Kaynaklar, Beyaz Saray'ın etkinlikten saatler önce Tesla'yı aradığını ve Musk'ın organizasyona davet edilmemesi nedeniyle özür mesajı ilettiğini savunuyor. 

Tesla'nın çağrılmadığı etkinliğe General Motors, Ford ve Stellantis gibi otomotiv devleri davet edilmişti. Haberde, bu şirketlerin hepsinde Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası'na (UAW) üye binlerce işçinin çalıştığına dikkat çekiliyor.

Ancak aynı dönemde Tesla'nın sendikalaşmaya izin vermediğine ve bazı çalışma kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle federal denetime tabi tutulduğuna işaret ediliyor.

WSJ, Tesla'nın sendika karşıtı tutumunun yanı sıra Musk'ın servetindeki artışın milyarderi "Demokrat Parti'nin ve solun hedefi haline getirdiğini" yazıyor.

Haberde, "yönetime dair şikayetlerine rağmen Musk'ın kişisel servetinin Biden'ın görev süresi boyunca arttığına" vurgu yapılıyor.  

Biden göreve başladığında Musk'ın serveti Forbes'a göre yaklaşık 184 milyar dolardı. Tesla CEO'sunun güncel servetiyse 245 milyar dolar civarında.  

Musk, 2022'de yaptığı açıklamada birkaç seçim boyunca hep Demokratlara oy verdiğini, son seçimde de tercihini Biden'dan yana kullandığını söylemişti. 

Ancak teknoloji milyarderi, Demokrat Parti'nin "nefret ve bölücülüğe dayalı" bir politika izlemeye başladığını savunarak, 5 Kasım'da düzenlenecek seçimlerde Donald Trump'a oy vereceğini belirtmişti. 

Musk bu hafta Cumhuriyetçi liderle Twitter üzerinden bir söyleşi de yapmıştı. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz