Ebeveyn Tutumu, Çocukların Ruh Sağlığını Etkiliyor!

Bir rapora göre, düşmanca ebeveynlik ve sert disiplin, çocuklarda kalıcı ruh sağlığı sorunları olasılığını artırıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Araştırmacılar, kızların yüksek risk kategorisinde olma ihtimalinin erkeklerden daha yüksek olduğunu söylüyor

Bir rapora göre, düşmanca ebeveynlik ve sert disiplin, çocuklarda kalıcı ruh sağlığı sorunları olasılığını artırıyor.

Yeni araştırmalar, küçük çocuklara sık sık bağırmayı, tecrit etmeyi ve fiziksel olarak cezalandırmayı içeren ebeveynliğin, bir çocuğun dokuz yaşına kadar kötü ruh sağlığı geliştirme "yüksek risk" altında olma olasılığını 1,5 kat artırdığını söyledi.

Bulgular, Cambridge Üniversitesi ve University College Dublin'deki (UCD) araştırmacılar tarafından ruh sağlığı semptomları üç, beş ve dokuz yaşlarında çizelge haline getirilen 7.500'den fazla İrlandalı çocuk üzerinde yapılan bir araştırmadan geliyor .

7.500 çocuktan yaklaşık %10'unun kaygı, saldırganlık ve sosyal geri çekilme belirtileri dahil olmak üzere kötü ruh sağlığı açısından yüksek risk grubunda olduğu bulundu.

Açıkça, ebeveynlik tarzının ruh sağlığı risklerini şiddetlendirme tehlikesi vardır. Bu, ele almak için kolayca adımlar atabileceğimiz bir şeydir.

Üç yaşında , kendilerine düzenli olarak bağıran, onları bir ceza olarak izole eden veya onları disipline etme biçimleri öngörülemez ve karamsar olan ebeveynleri olan çocukların, destekleyici veya tutarlı ebeveynlik tarzları deneyimleyen akranlarına göre çok daha fazlaydı. bu gruba girer.

Cambridge Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde doktora araştırmacısı olan Ioannis Katsantonis şunları söyledi: "Her 10 çocuktan birinin ruh sağlığı sorunları açısından yüksek risk kategorisinde olması endişe verici ve ebeveynliğin bu kısmının farkında olmamız gerekiyor. içinde oynayabilir.

“Ebeveynlerin çocuklarının davranışlarına kesin sınırlar koymamaları gerektiğini bir an için önermiyoruz, ancak ruh sağlığı üzerindeki etkileri göz önüne alındığında, sık sık uygulanan sert disiplini haklı çıkarmak zordur.

“Ebeveynlik tarzının zihinsel sağlık risklerini şiddetlendirme tehlikesi var. Bu, ele almak için kolayca adımlar atabileceğimiz bir şey.”

Araştırmacılar, kızların yüksek risk kategorisinde olma ihtimalinin erkeklerden daha yüksek olduğunu söyledi.

Ayrıca, bekar ebeveynlerin çocuklarının yüksek riskli olma olasılığının 1,4 kat daha fazla olduğunu ve daha varlıklı ailelerden gelenlerin orta çocukluk döneminde endişe verici akıl sağlığı semptomları gösterme olasılığının daha düşük olduğunu bulmuşlardır.

Evde düşmanca bir duygusal ortamdan kaçınmak, kötü ruh sağlığı sonuçlarının ortaya çıkmasını mutlaka engellemeyecektir, ancak muhtemelen yardımcı olacaktır.

Jennifer Symonds, UCD Eğitim Okulu


UCD Eğitim Okulu'nda doçent olan Jennifer Symonds şunları söyledi: "Bulgularımız, ebeveynlerin çocuklarına sıcak ve olumlu bir yetiştirme vermeleri için desteklenmesini sağlamak için mümkün olan her şeyi yapmanın öneminin altını çiziyor, özellikle de daha geniş koşullar bu çocukları risk altına sokuyorsa. kötü ruh sağlığı sonuçları.

"Evde düşmanca bir duygusal ortamdan kaçınmak, zihinsel sağlıkta kötü sonuçların ortaya çıkmasını mutlaka engellemeyecektir, ancak muhtemelen yardımcı olacaktır."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz