Dünyanın En İyi 1000 Şirketi Açıklandı!

Türkiye'den 4 şirket yer aldı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

2024 yılı Dünyanın En İyi Şirketleri listesi Time Dergisi'nin Statista ortaklığında belirlendi. Listeye dünya çapında 1000 şirket girerken Türkiye'den ise dört şirket seçildi.

Sabancı Holding 405'inci sırada, Koç Holding 499'uncu sırada, Akbank 820'inci sırada ve Enka İnşaat 877'inci olarak listede yer aldı.

Dünyanın En İyi Şirketleri listesinde Türkiye'den Sabancı, Koç, Akbank ve Enka İnşaat yer aldı.

Bloomberg HT'ye göre Time Dergisi tarafından belirlenen 'Dünyanın en iyi 1000 şirketi' arasında Türkiye'den dört şirket yer aldı. Sabancı Holding 405. sırada, Koç Holding 499.sırada, Akbank 820. sırada ve Enka İnşaat 877. olarak listede yer aldı.

Dergi tarafından 'Dünyayı değiştiren şirketler' olarak bilinen kuruluşlar, genel bir skor üzerinden sıralanırken, üçlü bir formül üzerine kurulu olan şirket skorları, çalışan memnuniyet anket sonuçları, gelir artışı ve Küresel çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) verilerine göre belirleniyor. Listenin sıralaması 50 ülkeden yaklaşık 170 bin çalışandan alınan memnuniyet anketlerine göre yapılıyor. Gelir artışında ise şirketlerin 2021-2023 döneminde ortaya koydukları ciro artışının kullanıldığı belirtildi. Kadın istihdamı oranları, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) reytingleri gibi alanlardan da ESG verilerinin belirlendiği ifade edildi.

Sabancı Holding kadın istihdamında örnek

Sabancı Holding’in yüzde 44 oranında kadın yönetim kurulu üyesi istihdam etmesi, dünya çapında örnek gösterilen bir başarı olarak belirtildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz