Sigara Fiyatlarına İndirim Geliyor!

Temmuz ayından beri en az 10,5 lira zamlanan sigara fiyatlarına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte sigara fiyatlarına gelen indirim...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Sigara fiyatlarına üst üste gelen zamların ardından bu sefer indirim geliyor. Temmuz ayından beri en az 10,5 lira zamlanan sigara fiyatlarına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte sigara fiyatlarına gelen indirim...

Tütün ve tütün ürünlerine gelen zamlar tiryakileri bezdirmişti. Bu sefer küçük de olsa indirim geliyor. Sigara fiyatlarına yapılan düzenlemelerle birlikte zamların ardından indirim sinyali geldi. Temmuz ayından bu yana 10,5 lira zamlanan sigara fiyatlarına ilişkin yeni bir ayarlama yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, sigaraya uygulanan nispi Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 57’den yüzde 53,5’e indirildi, paket başına alınan maktu vergi ise 5,7 TL’den 7,8 TL’ye çıkarıldı. Bu değişiklikle birlikte sigara fiyatlarının 2 lira düşmesi bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sigara zammının enflasyon üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak amacıyla bu adımı attı. Yapılan bu düzenlemelerle birlikte sigara fiyatlarının önümüzdeki dönemde daha az artış göstereceği ve mali çarpanın 5,2 liradan 4,4 liraya inmesiyle zamların sınırlı kalacağı öngörülüyor.

Temmuz’dan bu yana sürekli zamlanan sigaralara yönelik bu ayar, tüketicilere bir nebze de olsa nefes aldırabilir. Yeni düzenleme, sigara fiyatlarındaki artışın enflasyona etkisini sınırlamayı hedefliyor.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz