Dünyaca Ünlü Şefin Hayatı Film Oluyor!

"Gastronomi dünyasının kötü çocuğu" olarak bilinen ünlü şef Anthony Bourdain'ın hayatı film oluyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ölümünün üzerinden altı yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen ünlü şef Anthony Bourdain’in etkisi hâlâ devam ediyor. Yemek dünyası üzerinde derin ve güçlü bir etkisi olan Bourdain’in hayatı film oluyor.

Yapım stüdyosu A24, yapım şirketi Star Thrower Entertainment'tan Tony adlı filmi çekebilmek için görüşmeler yapıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Matt Johnson’ın yer alması ve aktör Dominic Sessa’nın da Bourdain’i canlandırması bekleniyor. Ne Bourdain'in biyografi yazarı Laurie Woolever ne de eşi Ottavia Bourdain film hakkında açıklama yapmadı.

ANTHONY BOURDAIN KİMDİR

Anthony Michael Bourdain Amerikalı yazar ve New York'taki Brasserie Les Halles'ın baş şefiydi.

Yemeğe olan düşkünlüğü genç yaşta ailesi ile Fransa'ya yaptığı bir gezi ile başladı. Bir istiridye teknesinde ilk defa istiridyeyi tattı ve o günden sonra iyi veya kötü değişik tatlar bulmak amacıyla dünyayı dolaştı. 2005'te Travel Channel adlı TV kanalında "No Reservations" adlı bir TV dizisi üretti.

Haziran 2018'in başlarında Bourdain, sık sık birlikte çalıştığı ve arkadaşı Éric Ripert ile Strazburg'da Bilinmeyen Parçalar'ın bir bölümü üzerinde çalışıyordu. 8 Haziran'da Bourdain'in akşam yemeğini ve kahvaltıyı kaçırması Ripert'ı endişelendirdi.[8] Daha sonra Bourdain'i Colmar yakınlarındaki Kaysersberg'deki Le Chambard otelindeki odasında kendini asarak 61 yaşında intihar etmiş olarak buldu.

Bourdain'in cesedinde hiçbir şiddet belirtisi yoktu ve intihar dürtüsel bir eylem gibi görünüyordu. Rocquigny du Fayel, Bourdain'in toksikoloji sonuçlarının narkotikler için negatif olduğunu ve sadece narkotik olmayan terapötik bir ilacın izini gösterdiğini açıkladı.Bourdain'in naaşı 13 Haziran 2018'de Fransa'da yakıldı ve külleri iki gün sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne iade edilerek tek kardeşi Christopher'a verildi.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz