Doktorlar Dünyadaki En Sağlıklı Etin Adını Açıkladı!

Et yemekleri, insanların önemli bir bölümü için en sık tercih edilen besin olmakta. Öyle ki Türkiye'de et yemeden doymadığını iddia eden milyonlarca insan bulunuyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Et yemekleri, insanların önemli bir bölümü için en sık tercih edilen besin olmakta. Öyle ki Türkiye'de et yemeden doymadığını iddia eden milyonlarca insan bulunuyor.

Peki bu kadar yaygın olarak tüketilen etler arasında hangileri besin değerleri bakımından en besleyici durumda? Bu soruya yanıt bulmak için araştırmalar yürüten ABD'li bir ekip, bilinen tüm et çeşitleri üzerinde uzun süreli çalışmalar yaptı.

EN SAĞLIKLI ET TAVUK

Araştırmalarda, domuz etinin yağ dokusu nedeniyle en zararlı et çeşitlerinden biri olduğuna dikkat çekilirken, insanlar için en faydalı tür olarak tavuklar belirtildi.

Şu an itibarıyla dünya üzerinde 23 milyar tavuk bulunurken, bu rakam dünya nüfusunun birkaç katı anlamına geliyor. Tavuk üreticiliği sektörü her geçen gün büyürken, verilere göre dünyada en çok tüketilen et çeşidi açık ara farkla tavuk olmakta.

Türkiye'de de kırmızı et fiyatlarına göre geçtiğimiz yıllarda çok uygun olan beyaz et, son zamanlarda aldığı peş peşe zamlar ile adeta kırmızı et fiyatlarına rakip olmakta. Bu durum milyonlarca evin sık şekilde et tüketmesinin önüne geçerken, uzmanlara göre yüksek besin değerleri içeren tavuk eti özellikle çocuk ve gençler tarafından bolca tüketilmeli.

TAVUK ETİ NEDEN EN İYİSİ?

Doktorlara göre amino asit tablosu bakımından en zengin içeriklere sahip olan et tavuk. Yüksek kaliteli bir protein kaynağı olan tavuğun yaklaşık %20'lik bölümü proteinlerden oluşuyor. Esansiyel amino asitleri içeriyor ve vücut tarafından kolayca emilmekte.

Bir diğer faydalı özelliği ise tavuğun oldukça düşük bir yağ oranına sahip olmasından geçiyor. Ayrıca tavuk, fosfor, demir, bakır ve çinko gibi mineraller açısından mükemmel bir kaynaktır ve B12, B6, A, D, K, C ve E gibi birçok vitamin içerir.

Bu nedenlerden ötürü uzmanlar, spor yapan ya da sağlığına düşkün kişiler için beyaz et tüketmenin kırmızı etten daha faydalı olduğunu belirtiyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz