Dışişleri'nden İsrail'e Kınama Mesajı!

Dışişleri Bakanlığı tarafından İsrail'in Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ni hedef alan saldırıları için kınama mesajı yayımlandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Dışişleri Bakanlığı tarafından İsrail'in Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ni hedef alan saldırıları için kınama mesajı yayımlandı. Mesajda "Filistin basınında yer alan ve Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi önünde bir grup İsrailli askerin görüntülendiği fotoğraf, İsrail'in uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuku ihlalinin yeni bir delilidir” denildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Filistin basınında yer alan ve Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi önünde bir grup İsrailli askerin görüntülendiği fotoğraf, İsrail'in uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuku ihlalinin yeni bir delilidir” ifadelerine yer verildi.

Hastanenin Gazze’de kanser hastalarına hizmet veren tek merkez olduğu belirtilen açıklamada, “Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, Gazze'de bulunan kanser hastalarına hizmet veren tek merkezdir. İsrail güçleri tarafından hastaneye verilen zarar ve buranın askeri üs olarak kullanılması, İsrail'in Filistin halkını yok etmeyi amaçlayan sistematik politikalarının bir parçasıdır. Bu saldırıların sorumlularının uluslararası mahkemeler önünde hesap vermesi için çaba göstermeye devam edeceğiz” denildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz