Efkan Ala'dan Dikkat Çeken 15 Temmuz Açıklaması!

"Gerekirse TRT'yi yıkın talimatı verdim"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala, yıllar sonra çarpıcı açıklamalara imza attı.

AK Parti Genel başkanvekili Efkan Ala, tv100'de Kübra Par'ın canlı yayın konuğu oldu.

Kübra Par'ın "İlk aldığınız karar neydi? sorusuna Efkan Ala, "İner inmez Emniyet’e ve İçişleri Bakanlığı’na bütün teşkilata ‘Silahla karşılık verilecek, geri durmayın, bunu talimatlandırın’ dedim. Metin Gündoğdu ‘Sizi eve götürelim’ dediler. Reddettim, havaalanındaki ofislerde kriz masası oluşturdum" cevabını verdi.

Ala, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili de çok dikkat çeken bir açıklama yaptı ve "Bunlar TRT'de bildiri okuttular biliyorsunuz. Emniyet Genel Müdürü'nü aradım TRT'nin yıkılması pahasına yani eğer içeri giremiyorsanız onları tarayın elinizde ne varsa kullanın ve binayı yıkın. Bu talimatı verdim" dedi.

Meclise ve külliyeye silah gönderdiklerini belirten Ala, "Güneydoğu'daki tüm özel timleri Ankara'ya çektim." dedi.

Darbeye karşı durun talimatı verdiğini söyleyen Ala, o gece Bursa Valisinin, alay komutanını gözaltına aldığını da anlattı.

Ala şunları söyledi:

Hakan Fidan’la görüşerek Meclis’e ve Külliye’ye elimizde olan bazı silahları gönderdik. Tam darbenin olduğu dönemde Güney Doğu’da hendek, çukur mücadelesi veriyoruz. Özel Harekatı’mızın yüzde 90’ı orada, Ulaştırma Bakanı’mızı aradım, ‘Bütün olabilecek havalimanlarına talimat verin, özel harekat timlerimizi Ankara’ya çekiyorum’ dedim. Bunları taşımaya başladık fakat Ankara’ya indiremiyoruz çünkü Ankara’da FETÖ’nün kullandığı uçaklar havada. Nevşehir Valisi’ni aradık ve Nevşehir’e indirdik.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz