Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye DEM Eleştirisi!

Dervişoğlu, “Hangi amaçlarla DEM’e el uzattığını biliyoruz.” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşmasına ilişkin konuştu. Dervişoğlu, “Hangi amaçlarla DEM’e el uzattığını biliyoruz.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis'in yeni yasama yılı açılışında DEM Parti sıralarına giderek vekillerle tokalaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ PARTİ'DEN DEVLET BAHÇELİ'YE TEPKİ
Müsavat Dervişoğlu, Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşması ile ilgili "Türkiye’yi yönetenler içeride tıkanınca, dışarıda tehdit yaratmaya çalışmanın ve bunun üzerine politika bina etmeye kalkışmanın esiri olmuşlar. Ne zaman bu büyük milletin gerçek dertlerini kamuoyuyla paylaşıyoruz, hemen önümüze bir siyasi hesap getiriyorlar. O da genellikle güvenlikle ilgili dış tehditle ilgili oluyor. Bunların ince siyasi hesaplarınızın ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Hangi hesaplarla HÜDA PAR’ın elini kaldırdıklarını, hangi amaçlarla DEM’e el uzattıklarını görüyor ve takip ediyoruz. Türkiye’yi sizlere ve sizin kirli planlarınıza kurban ettirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

TBMM grup toplantısında konuşan Dervişoğlu, şu ,ifadeler kullandı; 

"Son yıllarda bu vakaların artışı, hepimizin yüreğinde tarifsiz bir acı bırakıyor. Her iki günde bir en az üç kadın cinayeti ya da şüpheli kadın ölümü yaşanıyor. Bu sayı, sadece bir istatistik değil, adaletin suskun kaldığı her an yitip giden canların trajedisidir. Ayşenur Halil, İkbal Uzuner, Zehra Gün, Gülfer Öter ve daha isimlerini sayamadığım binlercesi. Bu isimler, sadece nüfus kayıtlarından silinip giden, vefatları hoparlörlerden duyurulan kişiler değil; adalet arayışının sessiz çığlıklarıdır. Bu isimler, yalnızca kendi hanelerinde değil, milletimizin vicdanında yanan kor ateşlerdir. Bu ateşler yüreğimize düşmeye devam ediyor. Suçlular, mevcut düzenin sunduğu müsamahadan cesaret buluyor. Ceza sistemimizdeki hafifletici sebepler, iyi hal indirimleri, yetersiz denetimler, adeta suça davetiye çıkarıyor. Suç işleyenler, her seferinde daha da cesaretleniyor."

"BU ÜLKEYİ ŞİKAYET EDİLİR HALE KİM GETİRDİ?"
"Biz de bu kötülüklere karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Türkiye yeniden adalet arayan, haksızlıklara karşı duran, konuşan bir ülke olacak. Çocuk istismarına ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenleri unutmayacağız. ‘Kadın herkes içinde kahkaha atmayacak, iffetli olacak’ diyenleri unutmayacağız. ‘Kadın ve erkek eşit olamaz, bu fıtrata aykırıdır’ diyenleri unutmayacağız. Türk kadını için ‘evinin süsü’ diyenleri, ‘Kadın çalışmayı tercih ederek fuhuşa hazırlık yapmış oluyor’ diyenleri de unutmayacağız ve ‘Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur’ diyen zihniyetin karşısında duracağız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı da çıkıp, ‘Kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini bu coğrafyadan kazımak için mücadelemizi amasız, fakatsız, sıfır tolerans ilkesiyle kararlılıkla sürdüreceğiz’ şeklinde bir sosyal medya paylaşımında bulunmuş. Yahu 22 yıldır bu ülkeyi yöneten siz değil misiniz? Daha şimdi saydığım kadına yönelik kötülüğü dışa vuran tüm cümleler başka bir ülkenin iktidar partisi kurmaylarının sarf ettiği cümleler mi? Bırakın hala yapacağız, edeceğiz ile biten cümleler kurmayı artık. Bu ülkeyi adaletsizlikten şikayet edilirken, adaletten şikayet edilir hale kim getirdi? Geçen 22 yılda adalet konusunda hiçbir bir şey yapmasaydınız, her şeyi olduğu gibi bıraksaydınız da zaten bu kadar cinayet olmazdı. Yaptığınız infaz düzenlemeleriyle suçluları cezasız bıraktınız."

"AK PARTİ'YE OY VERMEMEK İÇİN YÜZLERCE GEREKÇE VAR"
"Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin içi boşalmış bir kabuktan ibaret olduğunu hepimiz görüyoruz. Bunu biz de görüyoruz, Ak Partiye oy vermiş vatandaşlarımız da görüyor. Bu Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi yani saray oligarşisi,  AK Parti’yi AK Parti olmaktan, Recep Tayyip Erdoğan’ı da Recep Tayyip Erdoğan olmaktan çıkarmıştır. Her alandaki tek adamlık, partinin devletleşmesi, devletin partileşmesi, yaşanan yolsuzluklar, hırsızlıklar, adaletsizlikler, haksızlıklar, hukuksuzluklar, çiftçiye, emekliye, memura, işçiye, gence, öğrenciye reva görülenler, en az bizler kadar AK Parti’ye gönül veren vatandaşlarımızı da rahatsız ediyor. Dün AK Parti’ye oy vermek için onlarca gerekçeleri varken, bugün oy vermemek için yüzlerce gerekçeleri var. Türkiye’nin meselelerinin çözümü sadece konuşmaktan değil, toplumdaki güç dağılımını değiştirmekten de geçiyor. 2018 yılında geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrasında, makroekonomiden demokrasiye, satın alma gücünden yaşam kalitesine kadar her alanda ciddi gerilemeler yaşadık."

 "MÜLK EDİNME KARŞILIĞI VERİLEN VATANDAŞLIKLAR İÇİN DAVA AÇTIK''
Bunca dert dururken, Tayyip Erdoğan’ın siyasi geleceğini şekillendirecek ve ona yeni imkanlar sunmak üzere planlanan sivil ambalajlı anayasa değişikliğini konuşmak zül ve zillettir. Bu ülkede kontrolsüz göç var. Türkiye'de 10 milyondan fazla sığınmacı bulunuyor. Vatandaşımız ile sığınmacılar arasında gerilimler artıyor, istihdam piyasasında haksız rekabet oluşuyor. Sığınmacı deyince biliyorsunuz geçtiğimiz hafta, Milli Göç Doktrini ve Geri Dönüş Eylem Belgemiz doğrultusunda hukuka hukukluğunu, devlete devletliğini hatırlatmak amacıyla, Suriyelilere mülk edinme karşılığı verilen vatandaşlıkların iptali için Danıştay’a dava açtık. Başvurumuzun özünde, saray iktidarınca, Türk milletinin içinde ikinci bir toplum oluşturma projesinin parçası olarak vatandaşlığa geçirilen 238 bin Suriyelinin vatandaşlığının iptali vardır."

"SOKAĞA ÇIKMA YASAKLI NÜFUS SAYIMI BİR SEÇENEK DEĞİL ZORUNLULUKTUR''
“Bir öneriyi daha sizlerle ve milletimizle paylaşmak istiyorum; oda ülke genelinde yapılacak kapsamlı bir kapalı bir nüfus sayımıdır. Bu kadar sapık kaçak suçlu ve firarinin en kısa zamanda tespit edilmesinin tek yolunun bu olduğunu düşünüyoruz. İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya tam 729 bin Suriyeli sığınmacının adresinde bulunmadığını açıklanmıştır. Bu şu demektir, devlet şu anda sokakta görmüş olduğunuz dört Suriyeli’den bir tanesinin adresini dahi bilmemektedir.  Olur da sığınmacılar bir suç işlerse, emniyet güçlerinin gideceği bir ev bakacağı bir adres bile yoktur. Tek başına bu itiraf bile AKP’nin devleti yönetemediğini ancak idare edebildiğini, Türk milletini de aklınca ahmak yerine koymaya çalıştığını hepimize göstermektedir. Hudut namustur ilkesinin terk edilmesinin ve AKP eliyle Türkiye’nin bir mülteci kampı haline getirilmesinin sonucu işte budur. 22 yılda vahşeti ve şiddete sıradanlaştırmış, Türkiye’yi bir açık hava cezaevine çevirmiştir. Bütün bu kaçakların tespiti ve sınır dışı edilmesi için sokaklarda onlarca suç kaydıyla toplumu enfekte eden ne kadar sapık, suçlu, firari varsa tamamının tespiti ve cezaevine gönderilmesi için İYİ Parti’nin önerisi şudur; gerekli bürokratik hazırlıkları yapın ve en kısa zamanda mümkünse 3 Kasım 2024’te, 24 yıl sonra yeniden bir kapalı nüfus sayımı yapalım. Bu kadar kaçak ve suçlunun dışarıda elini kolunu sallaya sallaya gezdiği bir memlekette kapalı yani sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımı bir seçenek değil zorunluluktur. Her gün güvende olmak için bir gün evde kalmaya razıyız.

"KAPALI GRUPTA HİÇBİRŞEY SÖYLEMEYECEKLERİNDEN DE EMİNDİK''
“Malumunuz olduğu üzere Gazi Meclisimiz dün bir gizli oturum gerçekleştirdi. Bu oturumla ilgili olarak görüş ve düşüncelerimizi belirttik. ‘İktidarın İsrail konusunun da ele alınacağı TBMM oturumunun gizli yapılmasıyla güttüğü ana hedef muhalefetin eleştirilerini sansürlemektir’ dedik. Oturumda söz alacağı duyurulan iki Bakan'ın da toplantının gizli yapılmasını gerektirecek hiçbir şey söylemeyeceklerinden de emindik, nitekim söylemediler. İktidarın gerçeklerin ve doğruların milletimizce bilinmesine engel olmak üzere sözlerimize koymaya çalıştığı ambargoyu böylelikle reddettik. Bir devlet, şayet başka bir devlet tarafından saldırıyla tehdit ediliyorsa bunu bertaraf edecek olanlar da sıcak koltuklarında oturan iktidar muhterisleri yahut kendi vatanlarını savunmaktan aciz kaçak sürüleri değil, yine bu şerefli ve aziz millet olacaktır. Ne katil İsrail ne de arkasındaki güçler, Türkiye topraklarına göz dikemez, işgal edemez ve bunu aklından dahi geçiremez. İçeride tıkanınca, dışarıda tehdit yaratmaya çalışmanın ve bunun üzerine politika bina etmeye kalkışmanın esiri olmuşlar. Türkiye’yi yönetenler içeride tıkanınca, dışarıda tehdit yaratmaya çalışmanın ve bunun üzerine politika bina etmeye kalkışmanın esiri olmuşlar. Ne zaman bu büyük milletin gerçek dertlerini kamuoyuyla paylaşıyoruz, hemen önümüze bir siyasi hesap getiriyorlar. O da genellikle güvenlikle ilgili dış tehditle ilgili oluyor. Bunların ince siyasi hesaplarınızın ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Hangi hesaplarla HÜDA PAR’ın elini kaldırdıklarını, hangi amaçlarla DEM’e el uzattıklarını görüyor ve takip ediyoruz. Türkiye’yi sizlere ve sizin kirli planlarınıza kurban ettirmeyeceğiz."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz