Danıştay Yolsuzluğu Ortaya Çıkardı!

70 milyon TL'lik dev ihalenin perde arkasında neler yaşandı? Danıştay'ın kararıyla yolsuzluk iddiaları gün yüzüne çıktı. Sürpriz gelişmeler ve şaşırtıcı detaylar haberde.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 170 milyon TL değerindeki araç kiralama ihalesi, Danıştay'ın kararıyla yeniden gündeme geldi. İhale, 24 Aralık 2023 tarihinde yapıldı ve "2021 model sürücülü minibüs ile binek taşıt" kiralanmasını hedefliyordu. 19 firmanın teklif verdiği ihalede, yalnızca iki teklif kabul edildi.

İhaleyi kazanan firma, 2018'de AKP’den Ankara milletvekili aday adayı olan Mehmet Kaya’nın sahibi olduğu Kayatur Filo Kiralama Anonim Şirketi oldu. İhalenin teknik şartnamelerinin, belirli marka ve model araçları işaret ettiği ve bu yüzden diğer firmaların katılımının engellendiği iddiaları ortaya atıldı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, bu iddialar üzerine yapılan şikayetler Kamu İhale Kurulu tarafından reddedildi. Ardından, konu 11. İdare Mahkemesi’ne taşındı ve mahkeme, Kamu İhale Kurulu’nun kararını onayladı. Ancak, Danıştay 13. Dairesi, 8 Mayıs 2024 tarihinde İdare Mahkemesi’nin kararını iptal etti ve yasalara uygunluk ile adil rekabetin ihale süreçlerinde gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

Danıştay, Kamu İhale Kurulu'nu, alınan karar doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yapmaya çağırdı.

Kaynak:Birgün
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz