Filistinli İş İnsanlarına Saldırı: 3 Suikastçı Firar Etti!

İstanbul Kağıthane'de emlakçılık ve galericilik yapan Filistinli iş insanlarına silahlı saldırı düzenlendi. Suikastı gerçekleştiren 3 kişinin yurtdışına kaçtığı tespit edildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İstanbul Kağıthane'de emlakçılık ve galericilik yapan Filistinli iş insanlarına silahlı saldırı düzenlendi. Suikastı gerçekleştiren 3 kişinin yurtdışına kaçtığı tespit edildi. Şüphelilerin İsrail pasaportu taşıdığı iddia ediliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 4 şüphelinin yakalandığını, şüphelilerle birlikte 2 silahın ele geçirildiğini bildirdi.

Motosikletten inen maskeli saldırgan park halindeki otomobile ateş etmeye başladı, defalarca tetiğe bastı. Hedefindeki kişilerden biri kendini pencereden atarak kaçmaya başladı. Zanlı silahla takibi sürdürdü. Kovaladığı Filistinli işadamı vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Filistinli ortağı ise hayatını kaybetti.

Saldırı İstanbul Kağıthane'de gerçekleşti. Galericilik ve emlakçılık yapan park halindeki araçta Anas El Kadir öldürüldü. Pencereden atlayıp kaçmaya çalışan ortağı Fadı Masada ise ağır yaralandı.

Zanlılar, park halindeki otomobilin yanında durup, aracın çıkışını engelledi. Kaldırımdan gelen katil ise silahı o anda ateşledi. Saldırganın yine yabancı uyruklu bir kişi üzerine kiralanmış bu araçla kaçtı. Olay yerinde susturucu takılmış bir silah da bulundu.

Saldırıda Filistinli işadamlarının yanında 3 gün önce işe başlayan koruma Eray Kazancıoğlu da vuruldu.

Emekli asker olan Kazancıoğlu ayağından yaralandı. İfadesinde peşpeşe atışlardan sonra saldırganın silahının tutukluk yaptığını belirtti. Katilin tabancayı atarak sokağın başında kendisini bekleyen araca binerek kaçtığını söyledi.

Ölen ve yaralanan işadamları Filistinli asıllı İsrail vatandaşıydı. Saldırganların da Filistinli olduğu değerlendiriliyor. Onların da İsrail pasaportu taşıdığı iddia ediliyor. Yaşamını yitiren Anas El Kadir'in babası yaptığı açıklamada, "Herhangi bir tehdit yoktu. Hatta aksine biz Türkiye'de çok rahattık. Cinayette siyaset söz konusu değil, siyasetle işimiz yok. Biz Filistin asıllı İsrail Arabıyız ve ben İsrail pasaportuna sahibim. Biz sürekli Türkiye'yi ziyaret ederiz." dedi.

Zanlıların izlerini kaybettirmek için 3 kiralık araç değiştirdiği, 3 şüphelinin Kırklareli'nden yurt dışına kaçtığı belirlendi. Polis olayın alacak-verecek meselesinden kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruyor.

4 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hasaplarından yaptığı açıklamada, olay yerinin güvenlik kameralarının detaylı incelendiğini saldırıyı gerçekleştiren şahısların 3'ünün yurt dışına çıktığı, diğer şahısların yakalanma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Şahıslara yardım eden 4 kişi yakalananarak gözaltına alındı.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz