Çocuklarınızı Sigaradan Nasıl Uzak Tutabilirsiniz?

Ebeveynler, çocuklarını sigaradan uzak tutmak için pratik adımlar atabilir.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ebeveynler, çocuklarını sigaradan uzak tutmak için pratik adımlar atabilir. İlk başta gençler havalı görünmek için sigara içmeye başlar. Tütünün bağımlılık yaptığını anlamıyorlar. E-sigaralar genellikle nikotin içerir ve aynı zamanda bir tütün ürünü olarak kabul edilir. Ancak gençken sigara içmeye başlayan bir kişinin bu alışkanlığı yetişkinlikte de sürdürmesi muhtemeldir. Ve daha sonra hayatta sigarayı bırakmak zor bir iştir.

Ne yapabilirsin

Çocuklarınızı sigaradan uzak tutmak için atabileceğiniz belirli adımlar şunlardır:

Sigara içiyorsanız, bırakın. Çocuklar ebeveynlerini örnek olarak görürler. Sigara içenlerin çocukları içmeyenlerin çocuklarına göre sigara içmeye daha yatkındır.

Çocuklarınız küçükken sigara hakkında konuşmaya başlayın. Çocuklarınız 5 ya da 6 yaşlarındayken sigara içmenin tehlikeleri hakkında konuşun. Sigarayı denemeye başlamalarının muhtemel olduğu 11 ya da 12 yaşlarına kadar beklerseniz, sağlık tutumları zaten oldukça iyi belirlenmiş olur.

Çocuklarınızla reklamcılık hakkında konuşun. Çocuklarınıza tütün reklamlarının insanları nasıl manipüle ettiğini açıklayın. Onları sigara içmenin havalı, sosyal olarak kabul edilebilir bir şey olduğuna ve imajlarını iyileştireceğine inandırmaya çalışır. Bir reklam panosuna bakarken çocuklarınıza şunu sorun: “Kızın, o sigarayı ağzından çıkardıktan sonra adamı öpmek isteyeceğine gerçekten inanıyor musunuz?”

Onlara sigara içmenin maliyetini hatırlatın. Çocuklarınıza sigaraya para harcayan gençlerin CD, makyaj malzemesi, yeni kıyafetler, video oyunları veya kendileri için önemli olan diğer şeyleri satın almış olabileceklerini söyleyin.

Çocuklarınızın arkadaşlarına dikkat edin. Sigara içen yakın arkadaşları varsa, sigara içme şansları daha yüksektir. Çocuklarınızın arkadaşları sigara içiyorsa, bir şeyler söylemek için çocuklarınızın sigaraya başlamasını beklemeyin. Önce konuyu gündeme getirin ve akran baskısıyla başa çıkmalarına yardımcı olun.

Çocuklarınızın arkadaşlarının ebeveynlerini tanıyın. Onlar sigara içiyor mu? Sigaraya izin veriyorlar mı? Sigara içmeyen çocuklar yetiştirmekle ilgileniyorlar mı? Çocuklarınızın etkinlikleri hakkında bilgi sahibi olmak için diğer ebeveynlerle birlikte çalışın. Ve çocukları sigarayla bağlantılı olmayan faaliyetlere dahil edin. Bunlara organize sporlar, yürüyüş, bisiklet veya diğer atletik faaliyetler dahildir.

Ne hakkında konuştuğunu bil. Sigara içmenin tehlikeleri hakkında bilgi sahibi olun. Çocuklarınızla sigara içmek hakkında konuşurken gerçekleri bilmek önemlidir. Abartmaya veya sigara içmek olduğundan daha kötü olduğunu söylemeye gerek yok. Gerçek yeterince kötü.

Çocuklarınızı özgüven ve kendine değer verme duygularıyla donatın. Özgüvenin sigara içmemekle ne alakası var? Her şey. Evde aşağılanmış hisseden ya da aşırı kontrol edilen çocuklar öyle ya da böyle kaçmaya çalışacaklardır. Otorite figürlerine karşı isyan etmek için sıklıkla sigara içmeye başlarlar.

Gençlerle onlar için neyin önemli olduğu hakkında konuşun. Gençlere, sigara içmenin yaşlarında en önemli olabilecek olumsuz etkileri hakkında bilgi verin. Bunlara ağız kokusu, sarı dişler ve azalan atletik yetenekler dahildir. Gençler genellikle uzun vadeli sağlık sonuçlarıyla ilgili uyarılara yanıt vermezler.

Gençlere elektronik sigaranın zararlarını anlatın. Bunlar ciddi akciğer hastalıklarını ve gelişen beyinlerine zararlı etkileri içerir. E-sigaraların diğer isimleri arasında e-sigaralar, e-nargileler, modlar, vape kalemler ve tank sistemleri bulunur.

 

Siyasetalemi

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz