Cildi Bozup Yaşlandıran 5 Kozmetik Ürünü!

BB ve CC kremler, tonlama ve bakıma yönelik bileşenler içeren BB ve CC kremlere çok dikkat etmelisiniz.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

BB ve CC kremler, tonlama ve bakıma yönelik bileşenler içeren BB ve CC kremlere çok dikkat etmelisiniz:

Bu tür ürünler, rengiyle birlikte cildin derinliklerine emilir. Bu ilk eksi. İkinci dezavantajları ise cildinize tam bir bakım sağlamayacaklarıdır. Bu nedenle bu ürünlere tonik, serum ve krem ​​şeklinde günlük hafif bakım yapmak gerekir, aksi takdirde cildin erken yaşlanması garanti edilir.

Maskara: Kalın siyah kirpikleri olan şanslı. Gerisi spiral tarafından kurtarılmıyor. Ancak doktor günlük olarak kullanılmasını önermiyor.

Maskara kirpiklerinizi, özellikle suya dayanıklı kirpiklerinizi kurutur. Uzun süre kalıcı bakım maskarasına gelince, bu bir aldatmacadır. Yağlar gibi besleyici maddeler içeren maskara her zaman dağılır, hacim kazandırmaz ve kirpiklerde uzun süre dayanmaz.

Su geçirmez kozmetikler: Uzun süre kalıcı olan far ve boyalar, yıkanmayan mat rujlar ve dudak boyaları cildin aşırı kurumasına neden olur. Doktor, kırışıklıkların oluşmasının nedeninin, cildin bu bölgelerinin çok hassas olması, çabuk kuruması ve sıkılaşması, özellikle de suya dayanıklı ürünler bir "taban" üzerinde veya birkaç kat halinde uygulandığında oluştuğunu söylüyor.

Tretinoin ürünleri: Son zamanlarda marketlerde tretinoini reçetesiz yüz kremi şeklinde görebilirsiniz. Bu madde, genellikle kozmetiklerde bulunan retinoidlerden onlarca kat daha güçlüdür ve çok daha fazla kontrendikasyona sahiptir, bu nedenle kozmetikte kullanılması yasaktır. Tretinoin yalnızca eczanelerden satın alınmalı ve yalnızca doktor reçetesiyle kullanılmalıdır. Blogcuların tavsiyesine göre bu ilaç liken tedavisinde kullanılıyor ancak yüz kırışıklıkları için kullanılamıyor.

Bazı Asya cilt bakım ürünleri:Kırmızı ginseng kökü ile başlayan ve retinol, asitler, odun kömürü, salyangoz özü, sentetik yılan zehiri ve daha fazlasıyla bir araya gelen mucizevi içeriklerle tam anlamıyla doludur. Bu devasa bileşimler cildimizin hiç de ihtiyaç duyduğu bir gerçek değil. Sadece yakıyorlar. Cilt kaşınır ve yanar, cilt hastalıkları kötüleşir.

Bütün bu işlemlere kesinlikle cilt yenileme denilemez. Ancak basit bir ilaç bile kişiye ölçüsüz uygulandığında zarar verebilir. Yüz bakım miktarı kaliteye eşit değildir. Bu tür manipülasyonlardan sonra yüzünüz sivilcelerle kaplanabilir. Bir dermatolog, cildin aynı anda asit ve retinol bolluğundan çok fazla zarar görebileceği konusunda uyarıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz