Cehennem Silahı'nın 5.'si Çekilecek!

Yılan hikayesine dönmüştü: Meşhur aksiyon serisine 5. film

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

40 milyon dolar bütçeyle çekilen 1998 yapımı Cehennem Silahı 4, dünya çapında 285 milyon dolardan fazla hasılat yapmıştı (Warner Bros)

Mel Gibson'a göre, uzun süredir gündemde olmasına rağmen yılan hikayesine dönen Cehennem Silahı 5 (Lethal Weapon 5) gerçekten çekilecek.

2020'de yapımcı Dan Lin, Mel Gibson ve Danny Glover'la birlikte serinin yönetmeni Richard Donner'ın da geri döneceği 5. bir film üzerinde çalışıldığını doğrulamıştı.

Yönetmeni 91 yaşında hayatını kaybetti

Aynı yılın ilerleyen günlerinde Donner, Cehennem Silahı 5'in serinin son filmi olacağını açıklamıştı. Ancak ne yazık ki Richard Donner, Temmuz 2021'de 91 yaşında hayatını kaybetti. 

Cehennem Silahı dönüyor: 90 yaşındaki yönetmen, serinin son filmini de çekeceğini açıkladı

Cehennem Silahı’na 22 yıl sonra devam filmi geliyor

Film kısa bir süre için beklemeye alındı ve Mel Gibson, Kasım 2021'de Donner'ın ölümü halinde bir sonraki filmi kendisinin yönetmesi gerektiğini söylediğini açıkladı.

O zamandan beri filmde çok az ilerleme kaydedildi ancak 68 yaşındaki Gibson, Cehennem Silahı 5'e yeni bir ışık tuttu. Inspire Me podcast'inde konuşan aktör, halen film üzerinde çalışıldığını ve kendisinin de yönetmeye hazır olduğunu paylaştı.

Gibson, "Cehennem Silahı serisinin 5. filmini ben yöneteceğim" diyerek ekledi:

Diğer 4'ünü çeken Richard Donner ne yazık ki yaşamını yitirdi. Kendisi iyi bir dosttu. Bu filmde bayrağı taşıma görevini bana verdi, dolayısıyla bunu yapmak benim için bir onur olacak.

"Elde ne varsa kullandık"

Amerikalı oyuncu, Donner'ın filmin senaryosunda "epey bir yol kat ettiğini" ve ekibinin senaryoyu tamamlarken bunu büyük ölçüde koruduğunu açıkladı: 

Elde ne varsa onu kullandık, onu kurcalamaya ve üzerinde çalışmaya devam ettik. Bundan son derece memnunum. Güzel, bunu yaparken çok eğlendim.

Gibson sözlerine şöyle devam etti: 

Komik ama aynı zamanda epey ciddi. Birkaç zor meseleyi ele alıyor. Dört gözle bekliyorum.

1987'den 1998'e 4 film

İlk Cehennem Silahı 1987'de gösterime girmiş ve sonuncusu 1998'de olmak üzere üç devam filmi çekilmişti. Komedi ve aksiyonu harmanlayan seride Gibson'ın canlandırdığı Dedektif Martin Riggs ve Glover'ın oynadığı ortağı Dedektif Roger Murtaugh'nun maceraları anlatılıyor. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz