CHP: 'İlk Dört Maddeye Dokunacak Masada Yokuz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’den HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Ahmağa anlatır gibi anlattım. Biz dördüncü maddeye karşıyız” açıklamalarına tepki gösterdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’den HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Ahmağa anlatır gibi anlattım. Biz dördüncü maddeye karşıyız” açıklamalarına tepki gösterdi.Genel Başkan Yardımcısı ,“Domuz bağcılara, kadın katillerine Bilal’e anlatır gibi anlatıyoruz. İlk dört maddeye dokunulacak hiçbir masada yokuz" dedi.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AKP listelerinden Meclis'e giren HÜDA-PAR lideri, "Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar," dedi. Yapıcıoğlu, Malazgirt törenlerinde Cumhur İttifakı ortakları ve kuvvet komutanlarıyla bir araya geldiği bir ortamda da benzer ifadeler kullanarak, Anayasa'nın 4. maddesine olan karşıtlığını açıkça dile getirdi. Yapıcıoğlu, sözlerinin devamında da şunları kaydetti:

"Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa'da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Gökçe Gökçen, yeni anayasa ve ilk dört madde tartışmaları hakkında açıklama yaptı. Gökçen’in sözleri şu şekilde:

“Birileri çıkmış, dördüncü madde değişmeli diyor. Ahmağa anlatır gibi anlattım diyor. Cumhuriyeti, laikliği, hukuk devletini güvence altına alan maddeler bunlar. Bunlar bayrağı, başkenti belirleyen maddeler. Halkın sorunlarının üstü örtülsün, Erdoğan’a yeni bir yol açılsın diye kurmak istedikleri masanın dört ayağından üçü eksik. Anayasanın ilk üç maddesi eksik. Anayasa Mahkemesi kararları uygulanmadan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyulmadan, değiştirilemez maddelere dokunma cüreti gösterilirken yeni bir anayasa konuşulamaz. Domuz bağcılara, kadın katillerine Bilal’e anlatır gibi anlatıyoruz: ilk dört maddeye dokunulacak hiçbir masada yokuz.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz