Borsa Güne Rekorla Başladı!

BIST 100 endeksi açılışın ardından yüzde 0,89 primle 4.254 puana yükseldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Borsa İstanbul'da peş peşe rekor tazeleyen BIST 100 endeksi güne yükselişle başlamasının ardından kaç puan oldu? Borsada son durum...

Borsa İstanbul'da üst üste rekorlar kıran BIST 100 endeksi açılışın ardından yüzde 0,89 primle 4.254 puana yükseldi.

Endeks, geçen haftanın son gününü yüzde 2,72 kazançla 4.216,98 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi. En yüksek seviye rekoru da 4.233,58 puan oldu.

Piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararlarının yanında beklentilerin netleşmesinde açıklanacak veri ve yetkililerin sözle yönlendirmelerinin etkili olacağı aktarıldı.

Analistler, küresel piyasalarda para politikalarına yönelik belirsizlikler ile yüksek enflasyon ve resesyon kaygılarının gündemin odağındaki yerini koruduğunu, Borsa İstanbul'da ise pozitif görünümün sürdüğünü söyledi.

Bu hafta ABD, Almanya ve Çin'de enflasyon başta olmak üzere hafta genelinde açıklanacak yoğun veri gündemi ve merkez bankası yetkililerinin değerlendirmelerinin fiyatlamalara yön vermesinin beklendiğini aktaran analistler, ABD'de yarınki Kongre seçimleri nedeniyle siyasi haber akışının da önem kazanacağını kaydetti.

Analistler, bugün ECB Başkanı Lagarde'ın açıklamaları ile Almanya'da sanayi üretimi ve Avro Bölgesi'nde Sentix yatırımcı güven endeksinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.300 seviyesinin direnç, 4.180 puanın destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz