Birleşik Krallık Alarma Geçiyor!

El Kaide ve IŞİD'in saldırı hazırlığında olduğu açıklanacak

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Hükümetin yeni terörle mücadele belgesinde Rusya ve İran'a da dikkat çekilecek

Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı, ülkenin terörle mücadele stratejisini belirleyen "Contest" isimli belgeyi güncellemeye hazırlanıyor.

The Times'ta yer alan iddiaya göre yeni terörle mücadele stratejisini duyuracak olan İçişleri Bakanı Suella Braverman, IŞİD ve El Kaide'nin ülkede ayrı ayrı terör saldırısı hazırlığında olduğunu açıklayacak.

İddiaya göre Braverman, İslami terörün öncelikli tehdit olarak kalmayı sürdürdüğünü ve örgütlerin yaptığı yöntem değişikliklerinden dolayı saldırıları tespit etmenin zorlaştığını da duyuracak.

Gazeteye göre Londra hükümeti, ülkedeki terör tehdidi seviyesini de "çok ciddi" olarak açıklayacak.

BK'nın yeni terörle mücadele stratejisi ayrıca Rusya'nın aralarında yer aldığı bazı ülkelerin BK'daki olası terör saldırılarından faydalanma çabalarını da içerecek.

Birleşik Krallık'ta şu anda yaklaşık 800 terör soruşturması yürütülüyor ve bu kapsamda geçen yıl en az 169 kişi güvenlik güçlerince tutuklandı.

Geçen ay Daily Mirror'da yer alan bir haberde IŞİD'in Britanya'da bir terör saldırısı planladığı ancak Irak terörle mücadele ekiplerinin planı açığa çıkararak Batılı meslektaşlarını bilgilendirdiği öne sürülmüştü.

Gazeteye konuşan bir hükümet kaynağı, "Bu rapor son 5 yılda hazırlanan ilk rapor ve BK'nın terörle mücadele stratejisine kapsamlı bir güncelleme getiriyor. Rapor, IŞİD ve El Kaide'nin teşkil ettiği çok farklı terör tehdidinin nasıl sınıflandırılacağı ve Rusya ve İran gibi aktörlerin ülkedeki terör saldırılarından fayda sağlama çabalarıyla ilgili" diye konuştu.

Kaynak, "Rahat olamayız. Teröristler şekil değiştiriyor ve biz de teyakkuz halinde olmak zorundayız" diye konuştu.

Birleşik Krallık'ta Mi5'ın belirlediği terör tehdidi seviyesi Şubat 2022'de "ciddi"den "önemli"ye düşürülmüştü. Mevcut 5 tehdit seviyesinin üçüncü basamağı olan bu seviye bir terör saldırısının muhtemel olduğu anlamına geliyor.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz