Bir Sigara Grubuna Daha Zam Geldi!

JTI'ın ardından Pihilip Morris de ürünlerine zam yaptı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, birçok ürün grubuna Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı yapıldı. Bu zamdan en çok etkilenen ürünlerden biri de sigara oldu. Bir sigara zammı daha geldi. Peki en ucuz sigara ne kadar oldu? En pahalı sigara hangisi?

ÖTV zammının ardından 'sigara fiyatları ne kadar oldu' sorusu en çok aratılan konulardan biri olmuştu. JTI'ın ardından Pihilip Morris de ürünlerine zam yaptı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) altı aylık enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte, içki, sigara ve akaryakıt gibi birçok üründe ÖTV zammı uygulanacağı duyurulmuştu. Bu kapsamda, sigara fiyatlarına da ciddi oranda zam yapıldı. İlk zam haberi JTI grubundan geldi; bu grubun sigaraları, ÖTV zammının ardından 67-80 lira aralığında satılmaya başlandı.

Philip Morris de ürünlerine zam yaptı

JTI'ın ardından Philip Morris de sigara fiyatlarını artırdı. Zam sonrasında, en ucuz sigaranın fiyatı 63 liradan 66 liraya, en pahalı sigaranın fiyatı ise 70 liradan 73 liraya yükseldi.

Sigara fiyatlarındaki artışın sebepleri

Sigaraya gelen ÖTV zamlarının ardında, TÜİK'in açıkladığı yüksek enflasyon verileri ve bu doğrultuda devletin vergi gelirlerini artırma politikası yatıyor. Artan enflasyon oranları, tüketim mallarının fiyatlarını yukarı çekerken, ÖTV zamları da bu artışları daha belirgin hale getiriyor.

Sigara fiyatlarındaki artış, tüketiciler arasında tepkiyle karşılanırken, 'en ucuz sigara artık ucuz değil' yorumlarına neden oldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz