Bingöl Depremi Hakkında Naci Görür'den Açıklama Geldi!

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin derinliği 11.88 km olarak ölçüldü. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 18.27'de merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Riçhter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Zeminden 11.88 kilometre derinlikte olan deprem, Bingöl ve çevre illerden de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Karlıova'da meydana gelen deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür depremle ilgili değerlendirmesini sosyal medya hesabından paylaştı.

Görür depremin yerinin 'can sıkıcı' olduğunu belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Karlıova-Serpmekaya/Bingöl’de 4,1 deprem oldu. Deprem küçük ama yeri can sıkıcı. Hem KAF’a, hem DAF’a yakın. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz. Buralara yakın yerlerde olan depremler faylardaki stres alanını değiştirebilir diye hep endişe ederiz."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz