Biden, Truss'un Ekonomik Planını Çaldı Mmı

ABD Başkanı doların gücünden endişe duymadığını söyledi

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD Başkanı Joe Biden Cumartesi günü İngiltere Başbakanı Liz Truss'un orijinal ekonomik planını bir hata olarak eleştirdi ve yükselen ABD dolarının gücünden endişe duymadığını söyledi.

Cuma günü Truss, maliye bakanı Kwasi Kwarteng'i kovdu ve sterlin değerinde dik bir düşüş de dahil olmak üzere finansal piyasa kargaşasına yol açtıktan sonra ekonomik paketlerinin bazı kısımlarını hurdaya çıkardı.

Bir Demokrat olan Biden, Amerika Birleşik Devletleri'nde eski Başkan Ronald Reagan ve Cumhuriyetçilerle ilişkilendirilen muhafazakar "damla" ekonomi politikalarını sık sık eleştiriyor.

Ancak Beyaz Saray, daha önce İngiltere'nin %45'lik en yüksek gelir vergisi oranını kaldırmayı öngören Truss planı hakkında yorum yapmayı reddetmişti.

Biden, Truss'un önerisine atıfta bulunarak Oregon'daki bir dondurma dükkanında gazetecilere verdiği demeçte, "Bunun bir hata olduğunu düşünen tek kişi ben değildim" dedi.

"Sanırım süper zenginlerin vergilerini düşürme fikri, - her neyse, sadece düşünüyorum - politikaya katılmadığım bir zamanda, ancak bu kararı vermek Büyük Britanya'ya kalmış, ben değil."

Yüksek enflasyon ABD'yi ve dünya çapındaki ülkeleri etkiliyor ve ABD Temsilciler Meclisi ve Senato'nun kontrolünün tehlikede olduğu Kasım ara seçimleri öncesinde Biden için siyasi bir baş ağrısı yaratıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz