Bencil Bir Eşle Başa Çıkma Yolları!

İlişkide bencillikle mücadele etmenizi sağlayacak birkaç ipucu sizlerle.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Sevdiğiniz kişiyi ne kadar çok severseniz sevin, zaman zaman bu, onların belirli bir durumdaki duygularınızı düşünmesi için yeterli değildir. Bazen ilişkilerde bencil bir eşle baş başa kaldığınızı hissedebilirsiniz. İşte ilişkilerde bencillikle başa çıkmanın yolları...

Bu, onların tamamen bencil oldukları anlamına gelmez - daha iyi olan eşinizin çoğu zaman bazı düşünceli şeyler yapması kuvvetle muhtemeldir ancak, iş sizin ihtiyaçlarınızı karşılamaya geldiğinde ara sıra ortadan kaybolduğunu görebilirsiniz. 

İlişkilerde bencillik çiftleri olumsuz etkiler ve birçok konudan kaynaklı ortaya çıkabilir. örneğin, geç saatlere kadar çalışsanız bile her zaman akşam yemeği hazırlamanızı beklemek veya bir şeyden şikayet ederken hiç dikkat etmemek.

Neyse ki, sevdiğiniz kişiyi geliştirmek için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Daha ileri gitmeden önce , buradaki amacın o kişiyi tamamen değiştirmek olmadığını belirtmek önemlidir, çünkü sevdiğiniz insanları asla kendi vizyonunuza uyacak şekilde değiştirmeye çalışmamalısınız - asla iyi bitmez. 

Buradaki nokta, ilişkinizi denemek ve geliştirmektir.

Bu konuda tartışma başlatmak yerine, hassas talebi dile getirmenin daha iyi ve daha etkili yolları var.

İşte ilişkilerde bencillikle mücadele etmenizi sağlayacak bir kaç ipucu...

ÖNCELİKLE KENDİNİZİ İYİ HİSSETMELİSİNİZ

Bencil bir eşe verdiğiniz aşırı sevgi ve ilgiyi kendinize yönlendirmenin tam zamanı çünkü bu ilişkiyi daha ii hale getirebilmek için önce siz iyi hissetmelisiniz.

İhtiyaçlarınızı görmezden gelir ve tüm dikkatinizi ve enerjinizi erdemli olmak yerine bencil bir kişiye harcarsanız, bu sadece size zarar verir ve duygusal olarak sizi yorar.

Neden kendinize biraz sevgi göstermiyorsunuz, kişisel bakım için zaman ayırmıyorsunuz, hobilerle uğraşıyorsunuz, kendi ihtiyaçlarınıza daha fazla önem veriyorsunuz ve onların ihtiyaçlarını ikinci planda tutmuyorsunuz.

KENDİNİZİ DOĞRU İFADE EDİN 

Bazen bencil insanlarla uğraşmak zordur, çünkü insanlar bencilce davrandıklarında, birileri işaret edene kadar bunu fark edemezler. Bu yüzden konuşsan daha iyi olur. 

Bununla birlikte, bencil eşle bir kavgayı alevlendirmekten kaçınmak için bunu nasıl yaptığınız konusunda dikkatli ve dikkatli olmanız en iyisi olacaktır.

BUNUN NEDENİNİ ANLAYIN 

İlişkinizde bencilce davranmayı alışkanlık haline getirmiş eşinizi tamamen reddetmeden önce, onun bu şekilde davranmasına neyin sebep olduğunu anlamalısınız.

Davranışın kökenine ve buna neyin sebep olduğuna inerek, onu azaltmaya yardımcı olacak şekilde ele almak için daha iyi bir konumda olacaksınız. Geçmişte göz ardı edildiyse veya ihmal edildiyse, mevcut davranışlarını etkileyebilir. Davranışları, yaptığınız bir şeye tepki de olabilir. 

Sorunun gerçek nedeninin ne olabileceğini dürüstçe bulmak yardımcı olacaktır.

DEĞERLERİNİZİ YENİDEN BULUN 

Zaman zaman, değerimizi tam olarak takdir etmediğimiz için ilişkilerde bencil insanların üzerimize basmasına izin veririz. 

Bu şekilde muamele görmeyi hak etmediğinizi anlamak için değerinizi yeniden belirlemeniz gerekir.

Değerinizle yeniden bağlantı kurmak, bencil partnerinizle daha az zaman geçirmenizi gerektirebilir.  

Hobilerinizle meşgul olun ve ilgi alanlarınıza özen gösterin. Değer verdiğiniz ve sizi mutlu eden insanlarla daha fazla zaman geçirin. gibi onaylamaları da kullanabilirsiniz.

iNKAR ETMESİNE İZİN VERMEYİN

Bencillik durumlarında inkar oldukça sık ortaya çıkar. 

Bencillik konusunu gündeme getirdiğinizde, sıralı bir fikir önerin.

Her birinizin sırayla konuştuğu, dinlediği ve iyilikler yaptığı bir 'sıra alma' deneyini denemelisiniz. Herkesin neyi ne kadar yaptığı tam olarak anlaşılmalı. 

Bu onun inkar etmesini önlemenin kavgasız bir yoludur. 

İlişkinizi bir süre koşul haline getirin ve işlerin nasıl ilerlediğini değerlendirin. 

Bu her ne kadar hazır gibi görünse de, onlardan ne beklediğinizi anlamalarına yardımcı olacaktır.  

KARAR VERİN 

Sevdiğiniz biri bencil davranıyorsa, sınırlar koymalısınız. Göz ardı edebileceğiniz şeyleri ve doğru miktarda dikkat etmeniz gereken şeyleri bulun. Hayatınızın artık taviz veremeyeceğiniz yönlerini bulmalı ve bunların etrafına bir çit örmelisiniz.

Bencil partnerinizin her zaman pizzanın son kepçesini yemesi çok can sıkıcı olabilir, ancak bu bir anlaşma bozucu değildir. Ancak, bir sorununuz olduğunda kendileri hakkında konuşabilmeleri için sizi hala görmezden geliyorlarsa, bu bir anlaşma kırıcı olabilir.

BİRAZ UZAKLAŞIN VE NEDENİNİ SÖYLEYİN 

Bencil partnerinizin belirli bir hafta içinde son derece bencil olması durumunda, kendinize odaklanmak için bir mola vermeyi düşünmelisiniz. Sizden birkaç gün haber alamayınca, bir sorun olup olmadığını bulmaya çalışacaklar.

Burada , onlara böyle bir mola vermenin sağlığınız için neden önemli olduğunu açıklayabilirsiniz . 

Bu, bir değişiklik başlatmak için ihtiyaç duydukları ipucu olabilir. 

Partnerinize sizi yıprattığı için onlardan bir mola vermeniz gerektiğini söylemek zor gelebilir ve anlamayabilirler, önemli bir ders olabilir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz