Balmumu Heykeli Kaldırıldı!

Kanye West'in balmumu heykelini Yahudilere ve siyahlara yönelik ifadeleri nedeniyle depoya kaldırdı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İngiltere'deki balmumu müzesi Madame Tussauds, ABD'li rapçi Kanye West'in balmumu heykelini Yahudilere ve siyahlara yönelik ifadeleri nedeniyle depoya kaldırdı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Madame Tussauds müzesi, Yahudilere ve siyahlara yönelik ifadeleri nedeniyle tepki çeken ABD'li ünlü rapçi Kanye West'in balmumu heykelini kaldırdı.

Hukuken ismini 'Ye' olarak değiştiren ünlü rapçinin balmumu heykelinin depoya taşındığı belritildi.

İngiliz basınında konuya ilişkin yapılan haberlerde, balmumu heykelin depoya kaldırılmasının 'West'in gözden düşmesinin sembolik bir temsili' olduğu vurgulandı.

Geçtiğimiz günlerde spor giyim markası Adidas West ile 250 milyon euroluk işbirliğini sonlandırdığını açıklamış, bunun da ünlü rapçinin milyarderliğini sona erdirdiği belirtilmişti.

Madame Tussauds müzesi, "Ye'nin heykeli, sergi katından emekli edilerek arşivimize çekildi. Madame Tussauds'da her profil kendi yerini hak ederek ediniyor. Misafirlerimizin ve halkın sergi katında kimi görmek istediklerini dinliyoruz" diye açıklama yaptı.

Balmumu heykeli ilk olarak 2015 yılında, Kanye West'in o dönem eşi olan Kim Kardashian'ın heykeliyle birlikte müzede sergilenmeye başlamıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz