Avukat Torbacılıktan Tutuklandı!

Süleyman G. G. İsimli avukat, Maltepe 1. No’lu kapalı Cezaevinde uyuşturucu suçundan tutuklu bulunan müvekkiline uyuşturucu verirken yakalandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Süleyman G. G. İsimli avukat, Maltepe 1. No’lu kapalı Cezaevinde uyuşturucu suçundan tutuklu bulunan müvekkiline uyuşturucu verirken yakalandı. Gözaltına alınan avukat suçlamaları kabul etmedi. Müvekkili ise, ‘Avukatımla görüşme yaparken yerde buldum. Ne olduğunu bilmeden İç çamaşırıma koydum. Bana bunu avukatım getirmedi’’ dese de avukat G. tutuklanmaktan kurtulamadı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Maltepe 1 No’lu Kapalı Cezaevi’nde uyuşturucu suçundan yatan A.D ile görüşmeye giden Av. Süleyman G. G., .görüşme kabininde ayağında belli olmayan cismi alıp cebine koyduğu, daha sonra görüşme kabinine alınan hükümlü A.D.’ye verdiği iddiasıyla gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma sonrası, sevk edildiği Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Torbacılıktan tutuklanan avukat Süleyman G. G. İle ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede şu ifadelere yer verildi “Maltepe 1. No’lu kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan müvekkili hükümlü A.D ile görüşmeye giden Av. Süleyman G. G. görüşme kabinine alındığı, o sırada ayağında belli olmayan cismi alıp cebine koyduğu, kısa süre sonra hükümlü A.D’nin Avukatıyla görüşmek üzere kabine alındığı, akabinde avukat Süleyman G. G. ayağa kalkarak etrafı gözetir biçimde belli müddet dolandıktan sonra, hükümlü A.D’ye cebinden çıkardığı cismi verdiği, görüş sonrası A.D’nin yapılan ayrıntılı aramada, iç çamaşırında yaklaşık 5-6 gram civarında uyuşturucu olduğu düşünülencismin düştüğü gerekçesiyle durumun nöbetçi cumhuriyet savcılığa bildirildiği, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

UYUŞTURUCUYU BEN GÖTÜRMEDİM

Avukat, ifadesinde "Maltepe 1 Nolu cezaevi’nde A.D ile görüşmeye gittim. Görüşme odasında yaklaşık yarım saat görüştük. Görüşme bittikten sonra, infaz koruma memuru geldi A:D’nin üzerinde yasaklı madde bulunduğunu, kendisini bekleteceklerini söylediler. A.D.’ye uyuşturucu madde götürmedim’’ dedi. Tutuklu avukat ifadesinin devamında, A.D.’nin uyuşturucu ticaretinden hükümlü olduğunu, A.D.’nin kendisine uyuşturucu madde götürme talebinde bulunmadığını, üzerinde ele geçirilen uyuşturucu madde konusunda kendisinin herhangi bir bilgisinin olmadığını ve uyuşturucu madde temini suçlamasını kabul etmediğini beyan etti.

YERDE BULUP İÇ ÇAMAŞIRIMA KOYDUM

A.D beyanında “Av. S.G.G Cezaevi’nde bir dosya ile ilgili benimle görüşmeye geldi. Görüşme esnasında ayaklarımın altında poşet içerisinde bir şey gördüm. Ayakkabımı bağlar gibi eğildim, yerdeki bu malzemeyi alıp iç çamaşırımın içerisine koydum. Ne olduğunu bilmiyordum. Daha sonra görüşme odasından çıktım. İnfaz Koruma Memurları beni üst aramasına aldılar. Bende iç çamaşırımın içerisinden yerden aldığım içerisinde ne olduğunu bilmediğim malzemeyi çıkarıp teslim ettim. Av.S.G.G bana uyuşturucu madde getirmedi. Bende kendisinden böyle bir talepte bulunmadım” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz